Teselli ikramiyesi - Afrika2010

Devleri eleyip yarı finale kadar çıkan Almanya, Uruguay’ı yenip Dünya 3.’sü oldu



Devleri eleyip yarı finale kadar çıkan Almanya, Uruguay’ı yenip Dünya 3.’sü oldu

Nefes kesen maçta Müller, Panzerler’i 18’de öne geçirdi, 28’de Cavani eşitledi. Forlan 52’de muhteşem bir gol attı. Ancak pes etmeyen Almanya, 56’da Jansen; 82’de Khedira ile galibiyeti yakaladı ve mutlu sona ulaştı

Almanya üçüncülüğe abone... 2006 Dünya Kupası’nda da 3. olan Panzerler, dün Uruguay ile karşılaştı ve zar-zor kazanıp, teselli ikramiyesinin sahibi oldu. İngiltere ve Arjantin’i kupa dışına iten ama yarı finalde İspanya’ya elenen Almanya, Uruguay karşısında maça hızlı başladı.

URUGUAY DİRENDİ AMA...

18’de Schweinsteiger’ın şutu kaleciden döndü, Müller tamamladı: 1-0. 28’de Suarez’in ara pasını Cavani köşeye plaseledi: 1-1. 52’de Arvelo’nun ortasına Forlan voleyi yapıştırdı: 2-1. 56’da Boateng’in ortasında Muslera hatalı yükseldi, Jansen kafayı vurdu: 2-2. 86’da Mesut’un kornerini Lugano sektirdi, Khedira kafayla tamamladı: 3-2.

“Müneccim Paul” yine bildi!

Nostradamus gibi mübarek!.. Almanya’da bir akvaryumda yaşayan “kahin ahtapot” Paul, bir kez daha yanılmadı ve Panzerler’in, “Dünya Üçüncüsü” olacağını bildi. Uruguay’ı zorlu maçta deviren Almanlar, böylece Paul’ü bir kez daha haklı çıkarmış oldu. Kahin ahtapotun bugünkü finalde favorisi ise İspanya! Öte yandan Almanya’da Klose’un belini grip büktü. Turnuvada 4 gol atan ve hem “Dünya Kupası Gol Kralı”, hem de “Almanya tarihinde Dünya Kupaları’nda en çok gol atan oyuncu” unvanını kazanabilecek olan Miroslav Klose, hasta olduğu için forma giyemedi. Löw, ilk 11’de kaleci Butt, Cacau ve Aogo’ya şans tanıyıp, bir sürprize de imza atmış oldu.

Star Gazete