Sırplardan 'Nişan' Ayıbı Saraybosna

Lahey'deki özel mahkemede yargılanmakta olan Bosnalı Sırpların siyasi lideri Radovan Karaciç'e partisi tarafından Srebrenitsa katliamının 15.

  Lahey ' deki özel mahkemede yargılanmakta olan Bosnalı Sırpların siyasi lideri Radovan Karaciç ' e partisi tarafından Srebrenitsa katliamının 15 . yıldönümünde nişan verildi .
Bosna-Hersek resmi haber ajansı FENA ' nın bildirdiğine göre , kuruluşunun 20 . yıldönümü dolayısıyla dün akşam bir tören düzenleyen muhalefetteki Sırp Demokratik Partisi ( SDS ) , savaş suçu işlemekten 20 yıl hapis cezasına çarptırılan ve savaş sırasında Bosnalı Sırpların parlamentosunun başkanlığını yapan Momcilo Krayisnik ' i de nişanla ödüllendirdi .
Karaciç ve Krayisnik , 1990 ' lı yılların başında eski Yugoslavya ' nın parçalanması sırasında SDS ' yi kurmuşlardı .
Nişanların Karaciç ' in eşi Lyilyana Zelen-Karaciç ve Krayisnik ' in kardeşi Mirko Krayisnik ' e takdim edildiği belirtildi .
SDS ' nin Karaciç ve Krayisnik ' e nişan vermesi , Radovan Karaciç ' in askeri güçleri tarafından 8 bin Boşnak erkek ve gencin katledildiği Srebrenitsa katliamının 15 . yıldönümüne denk düştü .
Radovan Karaciç , Lahey ' deki eski Yugoslavya için Uluslararası Ceza Mahkemesinde 1992-1995 ' deki Bosna savaşındaki ve özellikle Temmuz 1995 ' deki Srebrenitsa katliamındaki rolü dolayısıyla yargılanıyor .
11 . 07 . 2010 10 : 57 : 58