Şırnak'ta büyük operasyon

Şırnak yakınlarındaki Küpeli dağının uzantısı olan Kilise dağlarında dün akşam saatlerinde kalabalık bir terörist grubunu tespit eden güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.

Şırnak'ta büyük operasyon
  Havan ve top atışları ile bombardıman altına alınan Kilise dağında dü ; n akşam başlayan yangın , bugü ; n sabah saatlerine kadar devam etti .

Gü ; ç ; lü ; konak ile Cizre İlç ; eleri arasında bulunan Kilise dağı eteklerindeki Hendek Kö ; yü ; yakınlarında dü ; n gece saat 02 . 00 ' da kalabalık bir terö ; rist grubun varlığı tespit edildi . Genelkurmay Başkanlığı tarafından gü ; venlik bö ; lgesi ilan edilen bu bö ; lgede yeralan Damlarca Jandarma Taburu ve gü ; venlik ü ; s bö ; lgeleri , tespit edilen terö ; rist gurubuna yö ; nelik havan ve top atışı yapmaya başladı . Sabah saatlerine kadar sü ; ren ve yakın kö ; ylerden de duyulan top atışları sonunda , Kilise dağındaki ormalkık alanda yangın ç ; ıktı . Sabah gü ; neşin doğmasıyla birlikte top atışları kesilirken , Kilise dağında yü ; kselen dumanlar Cizre ' den bile farkedilmeye başlandı . Operasyon bö ; lgesine yö ; nelik , karadan ve havadan yoğun bir askeri hareketlilik gö ; rü ; ldü ; .

Ö ; te yandan , Tü ; rkiye ile Kuzey Irak sınırı boyunca uzanan Kantur dağı , Beyaz dağ , Siyah Kaya , Altın dağ ve Dü ; ğü ; n dağı bö ; lgelerinde de askeri hareketlilik yaşanmaya başladı .

sabah