Siirt'te Sıcaklar Etkili Oluyor

Yurt genelinde etkili olan güneşli hava Siirt'te de kendisini hissettirdi

  Yurt genelinde etkili olan güneşli hava Siirt ' te de kendisini hissettirdi . Siirtliler günü 44 derece sıcaklıkla geçirdi . Sıcaklardan bunalan Siirtliler , hafta sonunu piknik alanlarına giderek geçirirken , kentte caddelerde kimsenin olmaması dikkat çekti .
Aşırı sıcakların etkili olduğu Siirt ' te , sıcak havadan bunalan Siirtliler , sabahın erken saatlerinden itibaren , bağ evlerine , piknik alanlarına , mesire yerlerine akın etti . Havaların birden ısınması ile yaza merhaba diyen Siirtliler günü 44 derece sıcaklıkla geçirdi . 44 derece sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar parklarda ve ağaç altlarında serinleme yolu ararken , çocuklar ise belediye tarafından yaptırılan süs havuzlarında serinlemeye çalıştılar . Güres Caddesi ' nde bulunan süs havuzları çocukların sıcak
havadan bunalarak serinledikleri mekan haline geldi . Belediye görevlilerinin engellemelerine rağmen süs havuzları içinde çocuklar birbirleri ile şakalaşarak serinleyip eğlendiler . İnşaat işçilerinin ise durumları içler acısı . Böylesine sıcak bir havada çalışma şartlarının çok zor olduğunu belirten işçiler böylesine bir sıcağa dayanamadıklarını söylediler .