Sıcak havadan bunalanlar denize akın etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sıcak ve nemli hava bunaltıyor. Manavgat'ta hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşınca yerli halk ve turistler Side'de denize

  Antalya ' nın Manavgat ilçesinde sıcak ve nemli hava bunaltıyor . Manavgat ' ta hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşınca yerli halk ve turistler Side ' de denize akın etti . Rus turisler sıcak havadan korunmak için başlarına eşarp bağlarken , Çinli ve Uzak Doğulu turistlerde şemsiye ile geziyor .

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre ilçede nispi nem oranı yüzde 74 ' e yükseldi . Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr . Mehmet Kuru , kalp , şeker ve yüksek tansiyon hastalarının sıcak ve nemli havalarda dolaşmasının tehlikeli olduğunu söyledi . Şeker , yüksek tansiyon ve kalp hastalarının saat 11 . 00 ile 16 . 00 sularında acil bir işleri olmadığı sürece evden dışarı çıkmamalarını tavsiye eden Kuru , vücudun ter tüketimine karşı bol bol su ile sıvı gıda alınması gerektiğini söyledi . Kuru , sıcak havalarda kalbi ve mideyi yoracak ağır yağlı yiyeceklerden sakınılmasına özel gösterilmesini tavsiye etti .