Operasyonların Sürdüğü Kilise Dağında Orman Yangını Başladı

Şırnak bölgesindeki askeri hareketlilik artarak devam ederken operasyonların sürdüğü Gabar dağı uzantısı Kilise dağında orman yangını başladı.

  Top atışı , havan topu ve uçak savar mermilerine hedef olan Kilise dağlarından alevler gökyüzüne doğru yükselmeye başladı . Dün gece bir gurup PKK ' lının Kilise dağlarında olduğunun tespit edilmesi üzerine Mehmetçikler bu bölgede operasyon başlattı . PKK ' lıların olduğu bölgeyi tespit eden Mehmetçikler PKK ' lıların saklandığı yeri top atışı , havan topu ve uçak savarla vurmaya başladı . Sabahın ilk ışıklarına kadar top seslerinin eksik olmadığı , top atışı ve havan toplarının isabet ettiği Kilise dağlarında orman
yangını başladı . Yangın dağın büyük bir bölümüne yayılmış durumda . Bölgede devam eden operasyonlar özellikle sınırın sıfır noktasında yoğunlaşırken askeri birlikler tevakkuz haline geçmiş durumda . Yaz ayları ile birlikte Kuzey Iraktan Türkiye ' ye sızmaya çalışan PKK ' lıları etkisiz hale getirmek için sınırın sıfır noktasında bulunan Kantur dağı , Beyaz dağ , Siyah Kaya , altın dağ ve düğün dağı bölgesinde büyük bir askeri hareketlilik gözlendi .