Mahkumlara Çevre Ödülü

Muğla il genelinde yayın hayatını sürdüren bir yerel gazete tarafından geleneksel hale getirilen Yılın EN'leri yarışmasında Türkiye'de ilk defa mahkumlar ödül alacak

  Muğla il genelinde yayın hayatını sürdüren bir yerel gazete tarafından geleneksel hale getirilen Yılın EN ' leri yarışmasında Türkiye ' de ilk defa mahkumlar ödül alacak . Gazetenin düzenlediği geleneksel Yılın EN ' leri ödüllendirmesinde , gazetenin okurlarının oylaması sonucu " Yılın Çevrecisi " ödülünü almaya Muğla ' nın karayollarında temizlik yapan Ula Yarı Açık Cezaevi hükümlüleri hak kazandı .
Yerel Hamle Gazetesi ' nin il genelinde bu sene 5 ' incisini düzenlediği " Yılın EN " leri ödüllendirmesinde okurlar tarafından 13 ayrı dalda 39 kişi için 80 bine yakın oy kullanıldı . Çevre Dalı ' nda Ula Yarı Açık Cezaevi hükümlülerinin oluşturduğu " Çöp Toplama Ekibi " birinci olurken , Marmaris Çevre Günülüleri Derneği Başkanı Filiz Ersan ve ÇEKÜL Temsilcisi Restoratör Mimar Meral Oğuz ikinci oldu .
Gazetenin iki prestij ödülünden birinin ulusal dalda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ' na , yerel dalda ise Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof . Dr . Nurettin Demir ' e verilmesi uygun görüldü .
13 ayrı dalda 39 ödül , 12 Temmuz Pazartesi günü , saat 18 . 00 ' de Akyaka ' da Hamle Hotel ' de düzenlenecek törende TOBB Başkanı Rifat Hizarcıklıoğlu ' nun da katılımı ile verilecek . Ula Yarı Açık Cezaevi ' nde kalan ve 10 kişilik çöp toplama timi de ödül töreninde hazır bulunacak .