'Kpss'de Kopya' Operasyonu Bilecik

DE KOPYA' OPERASYONU

BİLECİK (A.

  DE KOPYA ' OPERASYONU

BİLECİK ( A . A ) - 11 . 07 . 2010 - Bilecik ' te Kamu Personeli Seçme Sınavı ' na ( KPSS ) giren 2 kişi ile bunlara soruların yanıtını gönderdiği iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi .
Alınan bilgiye göre , dün gözaltına alınan ve emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar Yakup S , Tuncay A , Yavuz Ç , Mehmet Ali B , Mesut K , Mahsun K . ile sınava giren Orhan B . ve Erol T . adliyeye sevk edildi .
Bir ihbarı değerlendiren polis , Bilecik Üniversitesi ' nde KPSS ' ye giren Orhan B . ile Erol T ' nin soruları boyunlarına taktıkları kolye şeklindeki bir cihaz yardımıyla üniversite önünde bekleyen otomobile gönderdiklerini burada bekleyen kişilerin ise görüntüleri otel odasında kurulan cihaza aktardıklarını , aktarılan görüntülerin otel odasında bekleyen şüpheliler tarafından çözülüp aynı yöntemle sınava giren iki kişiye gönderildiğini belirlemişti .
Polis , yaptığı aramada , kopya çekmede kullanılan 26 kalem elektronik cihaz , diğer dokümanlarla birlikte 2 dizüstü bilgisayar ve görüntüleri alıp aynı anda aktaran düzenekler ele geçirmişti .
11 . 07 . 2010 12 : 53 : 05