Kpss Çetesi Serbest Kaldı

Bilecik'te, KPSS sorularını gizli kamerayla çekip cevaplarını para karşılığı cep telefonuyla imtihana girenlere gönderen şebeke, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  Kamu Personeli Seçme Sınavı ' nın ( KPSS ) başladığı saatlerde Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir otele baskın düzenledi . Otel odasında 2 kişinin dizüstü bilgisayar , cep telefonu ve dinleme cihazları ile kendilerine gönderilen soruları çözüp cevapları telefonun diğer ucundaki şahıslara gönderdiğini tespit eden ekipler , operasyonu genişletti . Otel odasındaki şahısların ifadeleri doğrultusunda , Bilecik Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Endüstri Meslek Lisesi önünde tedbir alındı . Okulların kapısında
bekleyen polis , sınavda olan Orhan B . ve Erol T . ' yi yakaladı . Okulun önündeki 06 DY 135 plakalı aracın içindeki 2 çete üyesini de yakalayan ekipler , daha sonra organizasyonu yapan 2 kişiyi otel girişinde gözaltına aldı .
Yapılan operasyonda , Mehmet Ali B . ile birlikte Tuncay A . , Yavuz Ç . , Orhan B . , Mesut K . , Erol T . , Mahsun K . ve Yakup S . ' den oluşan 8 kişilik kopya çetesi çökertildi . Şahısların Diyarbakır ve Iğdırlı olduğu , sadece birisinin Bozüyüklü olduğunu belirleyen ekipler , olayın PKK bağlantısı olup olmadığını araştırıyor .
Elebaşılığını Mehmet Ali B . ' nin yaptığı çetenin elemanları Orhan B . ve Erol T . ' nin sınava girerek A ve B kitapçıklarının sorularını minik kamera ile çekip bluetooth ve okulun yanında bulunan 06 DY 135 plakalı otomobilin içindeki vericiler sayesinde oteldeki elemanlara aktardığı öğrenildi . Görüntülü bir şekilde soruları alan elemanların , cevapları daha önce para karşılığı anlaştığı kişilere gönderdiği tespit edildi .
Çete elemanları , sorgularının ardından adliyeye sevk edildiler . Tutuklanmaları talebiyle Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen çete tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .