Kılıçdaroğlu: Recep düzenini yıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Referandumu'nda 'hayır' oyu kullanılmasını isteyerek “Biz Ankara'da gövdeyi silkeliyoruz, siz de buralarda dalları silkeleyin. Bu Recep düzenidir. Bu düzeni yıkacağız. Halktan yana bir düzen kuracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Referandumu'nda 'hayır' oyu kullanılmasını isteyerek “Biz Ankara'da gövdeyi silkeliyoruz, siz de buralarda dalları silkeleyin. Bu Recep düzenidir. Bu düzeni yıkacağız. Halktan yana bir düzen kuracağız” dedi.


Burcu TANER- Ahmet ERTAN

EDREMİT - Balıkesir ilçelerini kapsayan gezisi için dün gece şarısı geldiği İzmir'de çoşkulu kalabalık tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi Dikili İlesi'nde geçirdi. Dikili Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven ile görüşen Kılıçdaroğlu, sosyal belediyecilik uygulamaları ve bedava su ugulaması konusunda bilgi aldı.


“İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI SANDIKTA”

Dikili'den, Baylıkesir'in Altınova Beldesi'ne geçen Kılıçdaroğlu'nu partililer ellerinde bayraklar ve trökterlerle karşıladı. Küçükköy'de pazar yeri açılışına katılan Kılıçdaroğlu, burada halka hitap etti. Konuşmasında toplumun her kesimi adına hak, özgürlük ve demokrasi istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Onlar anayasa değişikliği ile bizim haklarımızı özgürlüklerimizi elimizden almak istiyor. Vermeyeceğiz. Anayasa değişikliğine ‘hayır' diyeceğiz. 2'nci Kurtuluş Savaşı'nı sandıklarda vereceğiz. Türkiye'yi karanlıklara gömenlerden sandıklarda hesap soracağız” dedi.

Ak Parti hükümetini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunlar ‘önce iş' dediler halkı işsiz bırakılar. ‘Önce ahlak' dediler hayali ihracatçıları, naylon faturacıları Meclis'e taşıdılar” diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü durumdan işçinin, köylünün, emekçinin, sanyicinin menun olmadığını belirtirken, “Bu düzenden sadece ve sadece halkı soyanlar memnun. Bu düzen Recep düzenidir. Bu düzeni yıkacak mıyız? Alaşağı edecek miyiz? O zaman hep beraber seçimlerde sandıklara gideceğiz. Halktan yana bir düzen kuracağız” dedi.


“SOSYAL DEVLETİ KURACAĞIZ”

Hükümetin halktan yana olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın sadaka devleti ve yoksul yaratmaktan, işçiyi köylüyü bir lokma ekmeğe muhtaç etmekten yana olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Bunu yapmayacağız. Halkla beraber yürüyeceğiz. Sosyal devleti kuracağız. Her yerde söyledik burda da söyleyeceğiz. ‘Bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek' diyeceğiz. Şimdi bunlar yaptıkları yolsuzlukların hesabını vermemek için kendilerine uygun yargı düzeni kurmak istiyorlar. Bu düzene izin verecek miyiz? Onun için biz halkın desteği ve iradesi ile iktidar olduğumuzda,tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormamız için bize izin verecek misiniz? O zaman biz hesap soracağız.” (dha)

Radikal