Karabağlar'da Uzundere heyecanı

İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'ın prestij projelerinden Uzundere Rekreasyon Alanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 230 hektar alan üzerinde de

  İzmir ' in en büyük ilçesi Karabağlar ' ın prestij projelerinden Uzundere Rekreasyon Alanı ' nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor . 230 hektar alan üzerinde devam eden projenin 2011 yılının Eylül ayında hizmete açılması hedefleniyor .

Uzundere ve çevresinin çehresini değiştirecek projede alt yapı düzenlemeleri yanı sıra istinat duvarlarının yüzde 30 ' u çekildi . Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ' ün yakından ilgilendiği projede bugüne kadar yürütülen tüm çalışmalar belediyeye ait iş makineleri ve belediye işçileriyle gerçekleştiriliyor . Karafatma Dağı ' ndan getirilen taşlarla bugüne kadar 12 bin metrekare istinat duvarı yapılmasının planlandığını belirten Başkan Kürüm , " Her kuruşun hesabını yaparak yolumuza devam ediyoruz . 3 bin 600 metrekare taş işçiliği yapıldı . Saha ve yol düzenlemeleri de tamamlandı . Arazi üzerinde devam eden proje için iki ayrı su deposu da tasarladık . 125 tonluk deponun tamamlandı , 350 tonluk deponun ise yapımına ise başlandık . Ağaçlandırma çalışmaları da kasım ayında başlayacak . " diye konuştu .

Kültür merkezi , gençlik merkezi , düğün salonu ve restoranlar , piknik alanları , kapalı yüzme havuzu , çim kayak tesislerinin de yar aldığı projenin , bölgenin kaderini değiştireceğini belirten Kürüm , projenin , kent merkezine yakın olması nedeniyle , yorucu şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin dinlenme eğlenme ve spor gibi ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi . Projenin Çeşme Otoyolu , Olimpiyat Evleri , TOKİ Toplu Konut Alanı , Uzundere bölgesi ve Karabağlar yönünde gelişim gösteren özel bir alanın üzerinde bulunduğunu belirten Kürüm , şunları söyledi : " Çevre düzenlemesi , yeşil alanlarıyla bölgenin sosyal-kültürel gelişime hizmet edecek tesisleriyle , yaşayan ve dinlendiren bir mekan olacak . Rekreasyon alanı tamamlandığında kentin dört bir yanından bu özgür ortamı yaşamak isteyenlerin akınına uğrayacak . Arazide yapılaşma öncesi çalışmalar ve hafriyat tamamlandı . Yıl sonuna doğru üst yapı yatırımlarını planlayacağız . "

Başkan Kürüm , projenin üst yapı yatırımları sırasında ve tamamlanmasının ardından binlerce insanın istihdam edilmesini sağlayacağını belirterek " Yurtoğlu Mahallesi ve Uzundere bölgesinde önemli hareketlilik meydana getirecek bu projeye çok önem veriyoruz . Çalışma dönemimiz içindeki büyük projelerden biri olarak gerçekleştirilecek . Yatırımın türü ve niteliği bölgedeki yaşam tarzını da etkileyecek , sosyal çevreyi değiştirecek , harekete geçirecek . Sosyo - kültürel ve ekonomik hayata önemli bir katkı koyacak proje , özellikle istihdam sıkıntısını azaltmak içinde de bir adım . " dedi .