İlk sınavımızda 'hayır' demeye var mısınız?

Balıkesir gezisi kapsamında Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'...




Balıkesir gezisi kapsamında Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, milyonlarla halkın iktidarını kurmaya geldiklerini söyledi. Ayvalık'tan referandumda 'Hayır' oyu çıkacağına inandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, 'Recep Bey'in çiftçilerle de arası iyi değil. Çiftçilere 'ananı da al, git' diyordu. Referandum için sandığa gideceğiz. Ananızı, kardeşinizi, herkesi alın, bu sandığa gidin ve AKP'yi sandığa gömün. Alın terini korumak, yolsuzluklardan hesap sormak için hep beraber mücadele edeceğiz' dedi.
UZAKTAN KUMANDA İKTİDAR
Kılıçdaroğlu, meydanlarda kadınları ve gençleri daha fazla gördüğünü belirterek 'Gençler ve kadınlarımızın meydanlardaki sayısı arttıkça geleceğimiz daha aydınlık olacaktır' dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini 'Hiçbir zaman uzaktan kumanda edilen bir iktidar olmayacağız. Bizim en büyük güvencemiz halktır. Yakında Recep Bey de yollara düşecek, 'anayasa değişikliğine 'Evet deyin' diyecek. Allah aşkına bu hükümet, çiftçiye, işçiye, memura ne verdi? Hangi yüzle oy isteyecek. İnsan biraz sıkılır. Demokrasi, hak ve özgürlükler için hep beraber referandumda 'Hayır' oyu kullanacağız. İlk sınavımızda buna var mısınız? Önce bunların ezberini bozacağız. Sonra da bunların yaptığı düzeni yıkacağız' diye sürdürdü.  

Rantçı değil halkçı Kemal
AyvalIk Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, AKP'ye yüklenirken, anayasa referandumunda 'Hayır' oyu kullanın çağrısı yaptı. Vatandaşların elinde tuttuğu ve üzerinde ''Silkele Kemal silkele'' yazan pankarta atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, 'Ankara'da bunların gövdesini silkeliyoruz, Ankara dışındaysa dallarını silkeliyoruz' diye konuştu. Gömeç'te yaptığı konuşmada ise 'Ben rantçı Kemal değil, halkçı Kemal olmak için çalışacağım, bizim felsefemizde önce halk zengin olacak' dedi.

İzmir'i MYK belirleyecek
Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve ilçelerini kapsayan programı için geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda partililerce karşılandı. İzdiham nedeniyle yürüyemeyen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorusu üzerine CHP İzmir il yönetimiyle ilgili olarak, 'Görevlendirmelerle ilgili herhangi bir belirleme yok. Bunun gereğini partinin yetkili organları, yani MYK yapacaktır' dedi.

Görüşmeye katılacağım
Kılıçdaroğlu, Balıkesir gezisi sırasında, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği mektuba ilişkin sorusu üzerine, 'Görüşmeye katılacağım. Günü ve saatini pazartesi günü (yarın) MYK'da belirleyeceğiz' dedi. Başbakanı dinleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan tabii          görüşmek isterse görüşeceğiz kendisini dinleriz. Sayın Başbakan ülkeyi yönetiyor. Bütün bilgiler kendisinde. Bizdeki bilgiler çok sınırlı. O nedenle herhalde Sayın Başbakan bize bilgi de verecektir' ifadesini kullandı.

 


Akşam