'Hayır Da, Hayır Vardır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hüseyin Özgül, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda MHP olarak 'hayır' oyu kullanacaklarını açıkladı.

  Parti binasında referandumla ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hüseyin Özgül , " Anayasa değişikliği ile ilgili 12 Eylül ' de yapılacak olan referanduma MHP olarak ' hayırda , hayır vardır ' diyerek hayır diyoruz . Bu paket AK Parti ' nin kendi zihniyetine göre hazırlanmış bir anayasadır . Bu maddelerin uzlaşma komisyonu tarafından belirlenen maddelerle değiştirilmesi gerek . Türkiye ' nin mutlaka yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır . Biz anayasa değişikliğine karşı değiliz . AK Parti ' nin kendine göre hazırladığı
anayasaya karşıyız . Bu anayasa herkesi ilgilendiren bir yasadır , bu nedenle 12 Eylül ' de yapılacak olan referanduma hayır diyoruz " dedi .
Başkan Özgül , açıklamalarını şu şekilde tamamladı : " Anayasa paketinin 3 maddesi iptal oldu ama bu bizi tatmin etmiyor . Gönül isterdi hepsi iptal olsun . Anayasa mahkemesinden çıkan sonuçtan iktidarda , muhalefette memnun değil . MHP olarak diyoruz ki ; gelin en kısa zamanda erken seçim yapalım . MHP olarak genel seçime hazırız . AK Parti kendisini hazır hissediyorsa referandumdan önce genel seçimi yapalım . Genel seçimden çıkacak yeni meclisin milletvekilleriyle bir uzlaşma komisyonu kurup anayasayı
değiştirelim . Tabi bu AK Parti ' nin işine gelmiyor . İddia ediyorum bu referandumdan da hayır çıkacaktır . Hayırda hayır vardır . Kendini bilen hiçbir ülkücü bu anayasa paketine evet demeyecektir . Ülkücüleri oyuna getirmek istiyorlar . Zaman aşımı 12 Eylül ' de dolacak ve kimse yargılanacak . MHP ve ülkücü camia 12 Eylül ' de bu anayasaya hayır diyecektir " .