FIFA2010'un Hollanda - İspanya finalinde ilk 11'ler belli oldu

19. Dünya Kupası Hollanda - İspanya final maçıyla kapanıyor. Güney Afrika'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada Hollanda ve İspanya arasında oynanacak fi

  19 . Dünya Kupası Hollanda - İspanya final maçıyla kapanıyor . Güney Afrika ' nın ev sahipliği yaptığı turnuvada Hollanda ve İspanya arasında oynanacak final maçıyla dünyanın en büyüğü belli oluyor .

Bugüne kadar hiç Dünya Kupası ' nda zafere ulaşamamış iki takımı karşı karşıya getirecek olan maç Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda oynanıyor . Altın jenerasyonu sayesinde 1974 ve 1978 Dünya Kupalarında finale kadar yükselen ama her ikisinde de mutlu sona ulaşamayan Hollanda , elemelerde ve finallerde tüm maçlarını kazanmasının ardından son mücadelede de galip gelerek bir ilke daha imza atmanın peşinde .

Bugüne kadar hem elemelerde hem de şampiyonada tüm maçlarını kazanarak şampiyon olan tek ülke 1970 ' in Brezilya ' sı . Bugüne kadarki en büyük başarısı yarı final olan İspanya ise tarihinde ilk kez çıktığı finalin favorisi durumunda . 2008 Avrupa Şampiyonası ' nda mutlu sona ulaştıktan sonra aynı oyuncu iskeletiyle , sadece teknik direktör değişikliği yaparak yoluna devam eden İspanya ise ilk maçında mağlup olup da kupayı havaya kaldıran ilk takım olmak istiyor .

İşte Hollanda-İspanya arasındaki final mücadelesinin hakem ve maç kadroları ;

Stat : Soccer City / Johannesburg

Hakemler : Howard Web ( İngiltere ) , Darren Cann ( İngiltere ) , Michael Mullarkey ( İngiltere )

Hollanda : Maarten Stekelenburg , Gregory van der Wiel , John Heitinga , Joris Mathijsen , Giovanni van Bronckhorst , Mark van Bommel , Nigel de Jong , Dirk Kuyt , Wesley Sneijder , Arjen Robben , Robin van Persie

İspanya : Iker Casillas , Sergio Ramos , Carles Puyol , Gerrard Pique , Joan Capdevila , Sergio Busquest , Xabi Alonso , Andreas Iniesta , Xavi , Pedro , David Villa .