Expo Turkey Dortmund'da Düzenlenecek

Expo Turkey 4. Türk-Alman Ticaret ve Kültür Fuarı'nın, 19-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Messe Westfalenhallen Dortmund'ta düzenleneceği bildirildi.

  Adana Ticaret Odası ' ndan yapılan açıklamaya göre , Bakay Group tarafından 2007 yılında Temse-Belçika , 2008 yılında Antwerpen-Belçika , 2009 yılında Essen-Almanya ' da yapılan ve 2010 yılında Dortmund-Almanya ' da devam ettirilecek olan Expo Turkey , 4 . Türk-Alman Ticaret ve Kültür Fuarı , Avrupa ' da yaşayan Türklerin 50 yıllık göç süreci boyunca üzerinde en çok konuştuğu organizasyon olarak kabul ediliyor .
Expo Turkey , Türk ve Alman toplumu arasında ticari ve sosyal ilişkilerin gelişmesi ve güçlenmesi için bir ' Köprü ' işlevi görüyor . Expo Turkey ' e 30 binin üzerinde ziyaretçi ve 300 ' e yakın firma ve kuruluşun katılması bekleniyor .
Expo Turkey , Avrupa çapında ticari faaliyet yürüten büyük ve orta ölçekli firmaların kendi ürünlerini sektörel firmalara tanıtacakları , Avrupa çapında verimli iş ortaklıkları kurma fırsatı bulacakları etkin bir platform oluşturacak . Türkiye ' den de farklı sektörlerde firmaların katılacağı Expo Turkey ' de kurulacak yeni ticari ilişkilerin , Avrupa ' daki etnik Türk ekonomisinin gelişim dinamiğine son derece önemli etkide bulunacağı bildiriliyor .
Belirli bir sektör ve ürün grubunu esas almayarak ' Karma Fuar ' kapsamında gerçekleştirilecek olan Expo Turkey ' de firmalar tanıtım amaçlı özel indirimli satışlarda ya da ücretsiz promosyonlarda bulunabilecekler . Expo Turkey , katılımcı olarak Türk ve Alman firmalarının yanısıra derneklerin , değişik kurum ve kuruluşların , sanatçıların , yayıncıların , modacıların seslerini duyurabilecekleri bir platform da oluşturacak . Expo Turkey ' de Türk ve Alman toplumunun kaynaşmasına katkı sağlayan sivil toplum örgütleri de standlar açarak kurumlarını ve hizmetlerini tanıtacaklar .