Eskişehir'de CHP'li bir üye Milletvekili Cevdet Selvi ile tartıştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, "Bu anayasa ciddi bir demokratikleşme getirmemektedir. Bunun için referandumda 'hayır

  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi , " Bu anayasa ciddi bir demokratikleşme getirmemektedir . Bunun için referandumda ' hayır ' diyeceğiz . " dedi . Bu arada bir parti üyesinin , referandum konusunda Belediye Meclisi ' ndeki CHP ' li üyelerin AK Parti ' yi desteklediklerini söylemesi üzerine Selvi ile arasında tartışma çıktı . Tartışma diğer partililerin araya girmesiyle son buldu .

Eskişehir ' de partililerle bir araya gelen Selvi , demokratik açılımın ülkeyi bölme noktasına getirdiğini iddia etti . " Açılım dediler , demokratikleşme dediler , ama ne yazık ki terörü alabildiğince azdırdılar . " diyen Selvi şöyle konuştu : " Televizyon izlerken 20 yaşlarındaki fidan gibi delikanlıların , ülkesi için nasıl canlarından olduklarını , bu gençlerin çoluk çocuğunu bırakarak bizim için nasıl gittiğini görünce üzülmemek mümkün değil . Açılım dediler , milleti birbirine düşürdüler . Hala bunda ısrara devam ediyorlar . Çünkü tam teslimiyetin sonucunu , tam sekiz yıl bu ülkeye ödettiler . Topraklara kadar satarak her türlü teslimiyetle bunu yaptılar . O zaman ne olacak? Arkadaşlarımın söylediği , benim söylemediğim , onların ve benim zaman almamak için söylemediğim şeyleri yaşayarak gördük . Geriye baktığımızda maalesef üzüntüden başka şey göremiyoruz . İleriye dönük olarak baktığımızda umutta yok . "

Halkın sorunlarının geçmişten beri dikkatler başka yönlere çekilmeye çalışılarak üstünün örtülmeye çalışıldığını ileri süren Selvi , sözlerine şöyle devam etti : " Medya susturulmaya çalışıldı , insanlar susturulmaya çalışıldı . Tehdit şantaj ve her türlü olumsuzluk maalesef Türkiye ' de yaşanır hale geldi . Bir anayasa değişikliği Türkiye ' nin ve bizim aylarımızı , yıllarımızı aldı . Anayasa Mahkemesi de tüm hukukçuların ve partilerin söylediği gibi yetkisini aşarak bir karar verdi . Bu karar derde deva değil . "

Anayasa Mahkemesi ' nin verdiği kararını eleştiren Cevdet Selvi , " Açık seçik halkın , emeklinin , çiftçinin işçinin sorunlarını unutturarak referanduma gitmek suretiyle zaman kazanmaları , Türkiye ' nin kaybetmesine neden olacaktır . Her normal vatandaş bunu görür . Her çöküntüde , her başarısızlıkta insanlara , medyaya baskılar artmış , telefonda konuşulamaz hale gelmiş , herkes birbirinden çekinir hale gelmiştir . Toplum için bu en büyük tehlikedir . İşte şikâyet eden tüm vatandaşlarımızın bu referandumu bir altın tepside sunulan bir fırsat olarak değerlendirmesi gerekiyor . Türkiye ' nin kurtuluşu için bilerek oyumuzu kullanmamız lazım . Evet dendiği takdirde daha da coşacaklar , daha da azacaklar , baskılar daha da artacak ve maalesef Türkiye girdiği bu karanlık ve tehlikeli yolda daha da mesafe alacaktır . O bakımdan AK Parti ' ye dur deme bakımından her vatandaşımızın , her sorumlu yurttaşımızın AK Parti ' ye ders vermek için , sekiz yıldır her fırsatta horladığı , kandırdığı yurttaşlarımızın bir kez daha yanılmaması için referandumda hayır demek lazım . Hayır demek lazım ki Türkiye ' nin boş olmadığını , bu ülkenin sahipleri olduğunu , yanlışlarının fark edildiğini , yeni yanlışlara fırsat verilmeyeceğini bu yurttaşlarımız mutlak göstermelidir . Bu nedenle 12 Eylül ' e kadar tüm arkadaşlarımızın ve hepimizin ufak tefek olaylardan arınarak , Türkiye ' nin geleceğinin teminat altına alınması gerektiğinin kaçınılmaz olduğunu bilerek , birbirimize kenetlenerek bu referandumun hayır ile sonuçlanması için tüm gücümüzle çalışacak uğraşacağız . "

Konuşmasını bitirdikten sonra bir partili ile Selvi ve bir partili arasında bir tartışma yaşandı . Belediye Meclisi ' ndeki CHP ' li üyelerin AK Partililerle birlik olduklarını ve AK Parti ' yi desteklediklerini söyleyen üyeye Selvi , " Böyle ayrıntılara takılmamak lazım . Gelirsin yukarıda konuşuruz . Türkiye varsa huzur var , CHP var . ' ' diye karşılık verdi .

Tepki gösteren partili ile bazı diğer partililer arasında da tartışma yaşandı . AKP değil de AK Parti dediği için bazı partililer Selvi ile tartışan üyeye tepki gösterdi . Bir süre devam eden tartışma diğer partililerin araya girmesiyle son buldu .