Çöl sıcağında sınavda ter döktüler

Şanlıurfa sıcaklığının zirvesine çıktı. Çöl sıcaklığının yaşandığı Şanlıurfa, deyim yerindeyse yanıyor. Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı şehirde,

  Şanlıurfa sıcaklığının zirvesine çıktı . Çöl sıcaklığının yaşandığı Şanlıurfa , deyim yerindeyse yanıyor . Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı şehirde , Kamu Personeli Seçme Sınavı ' na ( KPSS ) giren öğrenciler bunaldı .

KPSS sabah ve öğle oturumlarına klimasız okullarda giren öğrenciler , aşırı sıcakların sınavlarını olumsuz etkilediğini belirtti . Sınav tarihinin biraz daha erken tarihe veya geç bir tarihe atılmasının uygun olacağını kaydeden öğrenciler , sıcaklıktan bunaldıklarını söylediler . KPSS , ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa ' da gerçekleştirildi .

Haziran ayını mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla geçirerek 30 yıllık sıcaklık rekoru kıran Şanlıurfa , temmuz ayıyla birlikte sıcaklıklar daha da arttı . Temmuz ayı mevsim normallerinin 38 derece civarında olduğu kentte , bir kaç gündür gölgede 40 derece etrafında seyreden sıcaklık , bugün yılın en yüksek seviyesine ulaşarak 43 dereceye çıktı . Meteorolojinin verilerine göre yeryüzü sıcaklığı 6 -7 derece daha yüksek . Bu durumda yeryüzü sıcaklığı Şanlıurfa ' da bugün 50 dereceyi aştı . Sıcaklığın mevsim normallerinin 3- 4 derece üzerinde seyrettiği Şanlıurfa ' da , hafta başında bunun 1- 2 derece daha yükselebileceği , bu çerçevede pazartesi ve salı günü en yüksek 44 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor .

Uzmanlar , güneş ışınlarının yer yüzüne dik geldiği 12 . 00-16 . 00 saatleri arasında , çocuklar ve yaşlılar ile tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanların , zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyor . Bu arada sıcaktan bunalan vatandaşlar , öğle saatlerinde evlerinde veya park ve bahçelerdeki gölgeliklerde zaman geçirirken , kimiler serinlemek için havuzları tercih ediyor kimi çocuklar da süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor .