ÇETKODER de referanduma 'evet' diyecek

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, referandumda 'evet' diyeceklerini ve bunun için de yurt geneli 81

  Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği ( ÇETKODER ) Genel Başkanı Mustafa Göktaş , referandumda ' evet ' diyeceklerini ve bunun için de yurt geneli 81 ilin 64 ' ündeki temsilcilikleri aracılığı ile çalışma başlattıklarını duyurdu .

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş , Anayasa Mahkemesi ' nin verdiği karara olumlu baktıklarının altını çizerek , " Paketin içinde önemli değişik ve iptal söz konusu değil . Mahkeme taslağı ve içeriği aynen kabul etmiş . Ancak çok ufak tefek ince ayrıntıları ortadan kaldırmıştır . Kaldırdığı o ayrıntılarda Meclis ' ten çıkan taslağa gölge düşürmez . Çıkan değişimleri engellemez . Bu haliyle çok da önemli iptaller ve değişimler söz konusu değildir . " dedi .

1980 ' den bu yana 30 yıl geçtiğini , 12 Eylül 1980 Anayasası ' nın ne getirip , ne götürdüğünü bilenlerden olduğunu ifade eden Göktaş , " Bunu düşünürken yanlı değil yansız düşünülsün . Eğer bir yan olacaklarsa milletten , devletten , yaşamdan yana olsunlar . Ekonomik , sosyal , siyasal , doğal , sanatsal , kültürel her alanda 1980 Anayasası çok şeylerimizi yok etmiştir . O yüzden biz sivil anayasaya destek olduk . Referandumda evet oyu kullanacağım . Sözümün geçtiği her yerde de bunu dillendireceğim . " diye belirtti .

Her siyasi söylemde ağzından halk , millet kavramlarını düşürmeyenlerin milletin vereceği karardan neden rahatsız olduklarını anlamadığını kaydeden Göktaş , her şeye rağmen halkın 12 Eylül ' de en iyi kararı vereceğine vurguladı . Göktaş , açıklamasına şöyle devam etti : " Biz egemenlik diyorsak o egemenlik milletin elinde olmalı . Halktan kopuk hiçbir şey olmaz . Halkımız en iyisini doğrusunu bilir . 12 Eylül ' de de en iyi kararı verecektir . Ben de bu halkın bir ferdi olarak oyumu daha önce de üç kez söylediğim gibi yine açıklıyorum ve evet diyorum . Halktan kopuk halka rağmen yaşama tutunmaya çalışan siyasi iradeler yok olmaya mahkûmdurlar . Yurt geneli 81 ilin 64 ' ünde ki temsilciliklerimiz aracılığı ile halkımızı evet oyu kullanmaya çağıracağız . Bunun için kendi imkânlarımızla broşür hazırlattık . "