Büyükşehir Sertifika Verdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik açılan 25 ayrı mesleki eğitim kurslarını tamamlayan başarılı kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Büyükşehir Sertifika Verdi
  Törene eşi ile beraber katılan ve kursiyerlere birlikte sertifika veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , projenin işsizlik sorununun çözümüne yönelik önemli bir adım olduğuna inandıklarını ve bu mesleki eğitimden sonra Erzurum ' da nitelikli istihdama yönelik önemli bir adım atılmış olacağını belirtti .
Belediyelerin asli görevinin yol yapmak , kaldırım yapmak , park yapmak olduğu ancak bunların yanında sosyal belediyecilik anlayışına da önem vermek gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler , " Böyle bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduk . İşsizlik ülkemizde önemli bir sorun . Büyükşehir belediyesi olarak her gün bu tür konularda talep ve şikayetlerle yüz yüze kalıyoruz . Bu krizi atlatabilmek için önemli bir adım atarak İş Kur ve Yakutiye halk eğitim müdürlüğü ile işbirliği içerisinde başlattığımız bu proje kapsamında özellikle herhangi bir meslek sahibi olmayan işsiz vatandaşlarımız için mesleki eğitim verecek kursları başlattık . Kursa katılan kursiyerlerimize devam ettikleri süre boyunca , her gün 15 TL ücret vererek Böylece hem bir meslek sahibi olabilmelerine olanak sağladık hem de bu eğitim süresi boyunca ekonomik destek verdik . Böylece bu proje ile meslek eğitimi alanında çok önemli bir adımın atıldığını düşünüyoruz . " dedi .
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , Erzurum ' da yaşayanların yüzlerini güldüren , halkıyla bütünleşen , sürekli gelişen ve kent yönetimindeki başarılı uygulamalarıyla örnek alınan bir Belediye olmayı kendilerine vizyon olarak belirlediklerini ifade ederek , " Belediyemiz yönetiminde ve hizmet anlayışında dürüstlük ve sevgiyi temel ilke edindiklerini ifade ederek , halkın içinde olmayan hiçbir yönetim anlayışının , gönüllerde taht kuramayacağını başarılı olamayacağını kaydetti . Bu şehirde yaşayanların yüzlerini güldüren , halkıyla bütünleşen , sürekli gelişen ve kent yönetimindeki başarılı çalışmalarımızla ve uygulamalarımızla örnek alınan bir Belediye olmayı hedefledik ve başardık " diye konuştu .