Burdur'da Denizcilik Bayramı Coşkusu

Denizcilik Bayramı'nın 84'üncü yıl dönümü kutlamalarına Burdur ev sahipliği yaptı.

  Denizcilik Bayramı ' nın 84 ' üncü yıl dönümü kutlamalarına Vali Süleyman Tapsız ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu katıldı .
Anadolu ' da denizcilik kültürünün gelişmesine ve iç sularda su sporlarının yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacak olan Denizcilik Bayramı kutlamaları çerçevesinde Antalya , Kocaeli , Muğla , Bolu , Giresun , Ordu , Adana , Ankara , Bitlis , Burdur , Hatay , Isparta , İstanbul , Kırşehir , Rize ve Trabzon ' dan 73 yelken , 33 kano sporcusu mücadele etti
Kutlamalarda konuşan Vali Süleyman Tapsız , " Valilik olarak gölleri tanıtılarak buralarda su sporlarının yapılabildiğini herkese göstermek . Kano , yelken , kürek , su kayağı ve sörf gibi su sporlarını yaygınlaştırmak istiyoruz " dedi .
Müsteşar Hasan Naiboğlu ise iç suların daha aktif kullanılmasının sağlanması amacıyla göl , gölet ve barajlarda kutlamalar yapılmaya başlandığını belirterek , Van Gölü ' nde , Atatürk Barajı ' nda , Hazar Gölü ' nde de benzer kutlamaların yapıldığını vurguladı .
Yerel sanatçıların konser verdiği kutlamalarda kano , kürek ve yelken yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi . Kutlamalarda ayrıca deniz şehitlerinin anısına göle çelenk bırakıldı