BDP resmi araca asılan pankartı savundu

Adıyaman'da bir teröristin cenazesini taşıyan resmi araca 'intikam' pankartı asılmıştı. O pankarta BDP'li Nezir Karabaş'tan şok bir açıklama geldi.

  Adıyaman ' da bir PKK ' lının tabutunu taşıyan resmi cenaze aracının ö ; nü ; ne terö ; r ö ; rgü ; tü ; lehine pankart asılması olayına Barış ve Demokrasi Partisi Bitlis Milletvekili ( BDP ) Nezir Karabaş ' tan aç ; ıklama geldi .

Karabaş ' şehit cenazelerindeki tepki ö ; rgü ; t cenazelerinde de gö ; steriliyor ' dedi .

Bursa ' da katıldığı bir programda Adıyaman ' da terö ; r ö ; rgü ; tü ; mensubunun cenazesinin gö ; tü ; rü ; lmesi sırasında resmi aracın ö ; nü ; ne intikam iç ; eren pankart asılması olayı ile ilgili soruyu yanıtlayan Karabaş şunları sö ; yledi :

' Son zamanlardaki ç ; atışmalardan dolayı şehit ve ö ; rgü ; t cenazeleri arttı . Ancak şimdiki cenazeler ü ; zerindeki uygulamalar 1990 yıllarını aratmıyor . Bu cenazelerin geldiği illerde vatandaşlar tarafından ç ; eşitli tepkiler gö ; steriliyor . Ancak şu anda ç ; ok farklı bir dö ; neme girdik . Bir devlet mensubu şehit cenazelerine gidemeyecek hale gelmiştir . Binlerce insan farklı bir şekilde tepkisini ortaya koyuyor . Aynı tepkiler ö ; rgü ; t cenazelerinde de gö ; steriliyor ' dedi .

Dağda bulunan ve ö ; rgü ; te katılan genç ; lerin ceplerinde Tü ; rkiye Cumhuriyeti kimliği bulunduğunu ifade eden Karabaş , ' Dü ; nyanın hiç ; bir yerinde kendi iç ; inden ç ; ıkmış olan ç ; ocukları ö ; ldü ; ren yer yoktur . Ancak bu tü ; r şeyler yaşanıyor . Biz barışın ancak siyasi yö ; nden olacağını , silahlarla olmayacağını ifade ettik . Bazen ö ; rgü ; t cenazelerinde bu tü ; r intikam yeminleri atılıyor . Ancak bu intikam yeminleri edilmesine rağmen barışç ; ı dilde ısrarcı olmalıyız . Ancak bir taraftan savaş varken , diğer taraftan barış sö ; z konusu değil . İntikam yeminleri edilerek halkların hedef alındığı gö ; rü ; lü ; yor ' dedi .

internethaber