BDP'den referanduma boykot çağrısı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Anayasa'daki değişiklikle ilgili paketin Kürtlerin sorununa çözümüne yarar getirmeyeceğini savunarak, referandumu boykot çağrısı yaptı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Anayasa'daki değişiklikle ilgili paketin Kürtlerin sorununa çözümüne yarar getirmeyeceğini savunarak, referandumu boykot çağrısı yaptı. BDP Adana il teşkilatı, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Anadolu Mahallesi'nde, 'Uyuşturucu, fuhuş, çeteleşmeye karşı' yürüyüş düzenledi.

Cuma Pazarı mevkiinde toplanan çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık bin kişi, buradan 5 kilometre uzaklıktaki 19 Mayıs Mahallesi Spor Kompleksi'ne kadar yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında, yasadışı sloganlar atılmaması ve dövizler taşınmaması için grup uyarıldı.

Bir polis müdürü de, megafonla yaptığı anonsta, "Hepimiz kardeşiz. Kadınlar, çocuklar var. Müdahale etmek istemiyoruz. Yasadışı nitelikte olabilecek dövizler taşımayın" diye uyarıda bulundu.

Spor kompleksi önünde gruba hitap eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, uyuşturucu, fuhuş ve çetelerle ilgili yaptığı kısa konuşmanın ardından ülke gündemine yer verdi.

12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma seçmenlerin katılmaması çağrısı yapan Bakırhan, "Anayasa Mahkemesi, hem Erdoğan'ın, hem Kılıçdaroğlu'nun istediği şekilde konuyu çözdü. Biz bunu istemiyoruz. Çünkü, Kürt halkının sorunlarına hitap etmiyor. Bu nedenle, referandumu hep birlikte boykot edelim" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, 'BDP'liler dağlara çıksın' sözünü de eleştiren Bakırhan, "Başbuğ, bize 'dağlara çıkın' diye çağrı yaptı. Yüreğir'den sesleniyorum. Kürtler dağlara savaşmak için çıkmadılar. Siyaset hakkı tanınmadığı için çıktılar. Dağlarda savaşmak değil, ovada, şehirde demokratik haklarımızı kullanmak, özgürce yaşamak istiyoruz. Başbuğ dağları bize gösteriyor. Bu dağları Kürtler çok iyi bilir. Kendi kültürlerini yaşama hakkını oralarda buldular" dedi.

AK'Parti'den ihracı istenen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın, "İkinci eşlerinizi doğudan alın. Hasım değil, hısım olun" sözüne de tepki gösteren, "Rize Belediye Başkanı, sen Kürt sorununa bu şekilde çözüm buluyorsan örümcek kafalısın" dedi. Konuşmanın ardından grup, olaysız dağıldı.


CNN Türk