Aziziye'de Şenlik Coşkusu

Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi'nde düzenlenen 1

Aziziye'de Şenlik Coşkusu
  Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi ' nde düzenlenen 1 . Aziziye Ovacık Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu . Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ' ın da katıldığı şenliklerde katılımcılar eğlenceye doydular .
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık , Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu , Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Ovacık Nahiyesi ' ne bağlı 35 köy muhtarının düzenlediği şenliklerin ana sponsorluğunu ve ağalığını Destebaşı Şirketler Grubu üstlendi .
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliklere , Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık , Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , Başbakan Müşaviri Muharrem Çığlık , Süreyya Polat , Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Hikmet Koçak , Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu , Belediye Başkanı Fatih Cengiz , Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr . Rıfat Altan ile vatandaşlar katıldı .
Yakutiye Belediyesi Mehteran ve Erzurum bar ekibinin gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi .
CENGİZ ' DEN KAPLICA GESTİVALİ MÜJDESİ
Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz , tüm katılımcılara teşekkür ederek , Ovacık şenliklerinin başlangıç olduğunu ve önümüzdeki yıl Kaplıca Festivali düzenleyerek , şenlik kültürüne farklı bir imaj kazandıracaklarının müjdesini verdi .
Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise , ilçenin köylerinin ihtiyaçlarını giderme noktasında büyük çaba sarfettiklerini ifade ederek , vatandaşlardan kız çocuklarını okula göndermelerini istedi .
ÇIĞLIK : KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ
1 . Aziziye Ovacık Şenliklerini organize etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık , 35 köyün katıldığı şenliklerin bir ilk olması nedeniyle büyük anlam ifade ettiğini belirtti . Çığlık , " Şenliğin amacı , birlik , beraberlik ve kardeşliğimizi canlandırmaktır . İnşallah bu şenlikler daha da nitelik kazanarak devam edecek . " dedi .
ÖZTÜRK : BU ÜLKEYE AİT OLMANIN HAZZINI BİRLİKTE YAŞIYORUZ
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , " Çoğu vatandaşımız zamanın gereği başka şehirlerde , memleket hasretiyle günlerini geçiriyorlar . Festivaller , şenlikler , toplantılar bu vesileyle hem akrabalarınızla birlikte olmayı , hem ortak kültürel paydada olan insanlarla bir arada olmayı ve hem de hasretini çektiğiniz memlekette bulunmayı sağlıyor . Atalarımızdan , dedelerimizden getirdiğimiz bu kültürün yaşaması için , bu tür festival ve şenliklerin önemi büyüktür . Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum . İstiyoruz ki , bu dadaşlar diyarında insanlarımız , gururla gezsinler , huzur içerisinde dolaşsınlar birlikte bu ülkeye , bu topraklara ait olmanın hazzını yaşasınlar . " şeklinde konuştu .
BAKAN ÖZAK : BU COĞRAFYADA ERZURUM GİBİSİ YOK
" Asil , güler yüzlü ve necip Dadaşlarla bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum . " ifadeleriyle sözlerine başlayan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , " Şenlik alanının girişinden , protokol bölümüne kadar gösterdiğiniz sevgi ve ilgiden dolayı son derece mutlu oldum . Ben böyle sevgi hiçbir yerde görmedim . Hepinize teşekkür ediyorum . Sizleri mutlu görmek , bizleri mutlu ediyor . Bu organizasyonların önemi çok büyük . Almanya ' dan ve Türkiye ' nin çeşitli yerlerinden gelen insanlar burada buluşuyor , bir sevgi ve dostluk ortamı oluşuyor . Emeği geçen herkesi kutluyorum . Erzurum ' un yüreğimizde ayrı bir yeri var ve bu coğrafya da Erzurum gibi bir yer yok . Çünkü Erzurum Türkiye Cumhuriyeti ' nin temellerinin atıldığı , kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı kutsal bir diyardır . " ifadelerini kullandı .
ŞENLİK AĞALARINA PLAKET
Bakan Özak ile Milletvekili Çığlık , şenlik ağası Destebaşı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Destebaşı ile Yönetim Kurulu Üyesi Recep Destebaşı ' na birer plaket verdiler . Destebaşı kardeşler plaketlerini alırken , yamaç paraşütü ile şenlik alanına inen sporcu alkış yağmuruna tutuldu .
Daha sonra şenliğin tertip komitesinde yer alan 35 köy muhtarına teşekkür belgesi takdim edildi .
Bakan Özak ve protokol üyelerine cağ kebap ile kadayıf dolması ikram edildi .
SANATÇILAR COŞTURDU
Şenlikte sahne alan Selahaddin Kazanoğlu , Vahit Alkır , Nevzat Soydan , Veysel Sayan , Sevgi Ateş ve Yavuz Değirmenci seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcılara doyumsuz anlar yaşattılar . Vatandaşlar türküler eşliğinde halay çekerek , gönüllerince eğlendiler .
Programın son bölümünde tertip komitesine teşekkür plaketi verilirken , şenlikler cirit ve havai fişek gösterisi ile sona erdi .
Programa Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri ve Türkiye ' nin çeşitli illerine mensup milletvekilleri ile Erzurum Dernekleri de telgraf göndererek , tertip komitesini kutladılar .