2010 Dünya Kupası'nın sahibi İspanya oldu

19. Dünya Kupası müthiş bir final maçıyla sona erdi. Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası final maçında İspanya, Hollanda'yı uzatma dakikaları sonucunda 1-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu. Hollanda ise 3. kez oynadığı final maçında yine mutlu sona ulaşamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

  Johannesburg ' ta 88 bin kişilik Soccer City Stadı ' nda oynanan ilk yarısı ve normal sü ; resi golsü ; z eşitlikle sona eren mü ; cadelede İspanyollara kupayı getiren gol 116 . dakikada Andres Iniesta ' dan geldi . Maç ; ın bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nde oyunu rakip yarı alana yıkan İspanya ' nın baskısı uzatma dakikalarında galibiyeti getirdi . Dü ; nya Kupası ' nda oynadığı ilk maç ; ta İsviç ; re ' ye mağlup olan İspanya , ilk maç ; ını kaybedip kupaya uzanan tek takım olarak da tarihe geç ; ti .

Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Hollanda ise Robben ile yakaladığı ç ; ok net fırsatları kullanamadı ve evine eli boş dö ; ndü ; . Finale kadar hep kazanarak gelen Hollanda tek mağlubiyetini İspanya karşısında aldı .

EURO 2008 ' den sonra 2010 ' da da Dü ; nya Kupası ' nı kaldıran İspanya gü ; cü ; nü ; gö ; stermiş oldu .

INIESTA İLE MUTLU SONA . . .

116 . dakikada hızlı gelişen İspanya atağında , Fabregas ' ın pasında Iniesta ceza sahası iç ; inde topla buluştu , sağ ç ; aprazdan ç ; ok sert bir şut ç ; ıkardı ve topu ağlara gö ; nderdi . Bu gol İspanya ' ya kupayı getiren gol oldu .

ORTA SAHADA KIRAN KIRANA . . .


Dü ; nya Kupası final mü ; cadelesine daha etkili başlayan taraf İspanya oldu . Boğalar , ilk dü ; dü ; kle birlikte rakip kaleye yü ; klenmeye başladılar . İlk 15 dakika iç ; inde 2-3 tane de net fırsat yakaladılar . Ö ; zellikle Ramos ' un kafa vuruşu ve David Villa ' nın yan ağlarda kalan şutu akıllarda kalan anlardı . Hollanda ' nın orta sahadaki sertlik dü ; zeyi artınca İspanya atakları da azaldı .

İlk dü ; şü ; ncesi rakibini durdurmak olan Hollanda ise bir kaç ; duran top dışında rakip yarı sahada hiç ; ç ; oğalamadılar . İspanya atakları sırasında tü ; m hatlarıyla yarı sahasına ç ; ekilen Hollanda , hızlı atak girişimlerinde ise etkinlik sağlayamadı . İlk yarı genel olarak orta saha mü ; cadelesi şeklinde sona erdi .

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK . . .


Maç ; ın ikinci yarısında da değişen fazla bir şey olmadı . İspanya yine baskıyı kuran taraf olurken , Hollanda kontra ataklarla tehlikleler yarattı . Hollanda Robben ile iki inanılmaz fırsatı harcarken , İspanya da David Villa ile girdiği gol pozisyonlarından sonuç ; ç ; ıkaramadı . İki takım da arzuladığı golü ; bulamayınca maç ; uzatma dakikalarına taşındı .

HOLLANDA Ç ; OK SERT . . .

Dü ; nya Kupası ' nda 3 . kez final oynayan Hollanda karşılaşmaya ç ; ok sert başladı . Orta sahada rakibine bü ; yü ; k pres uygulayan Portakallar , orta sahasını kalabalik tutmasının yanı sıra rakip oyuncuları zaman zaman dozu kaç ; an sertliklerle durdurmaya ç ; alıştılar . İspanya ' nın pas trafiğini bozmak iç ; in sertliğe başvuran Hollandalılar , İspanyol oyuncuları neredeyse sakatlayacak mü ; dahalelerde bulundular . Maç ; ın hakemi Howard Webb de gö ; sterdiği sarı kartlarla Hollandalı oyuncuları durdurmaya ç ; alıştı .

RAMOS Ç ; OK YAKLAŞTI . .


Almanya ' yı savunmasının ö ; nemli ismi Puyol ' un attığı golle deviren İspanya , Hollanda karşısında da bir başka savunma oyuncusu Sergio Ramos ile gole ç ; ok yaklaştı . Maç ; ın 5 . dakikasında İspanya ' nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta , Ramos ceza sahasına gelen ortaya zor pozisyonda ç ; ok iyi bir kafa vuruşu yaptı , kö ; şeye giden topu kaleci Stekelenburg yumrukladı , boşta kalan topu Pique iç ; eriye doldurmak istedi son anda savunma araya girdi ve mutlak bir golü ; ö ; nledi .

Sergio Ramos kaç ; ırdığı golden bir kaç ; dakika sonra ise sağ kanattan ceza sahasına sü ; ratle girdi , ç ; aprazdan ç ; ok sert vurdu top az farkla yandan auta ç ; ıktı . Ramos , İspanya ' nın maç ; a en iyi başlayan isimlerinden biri oldu . Hırsı ile takımını ö ; ne taşımak isteyen Ramos ' un ilk yarıdaki ç ; abaları sonuç ; suz kaldı .

ROBBEN MUTLAK GOLÜ ; KAÇ ; IRDI . . .

Hollanda ' nın maç ; ta yakaladığı en net fırsatı yıldız oyuncusu Arjen Robben gole ç ; eviremedi . 62 . dakikada gelişen atakta , Sneijder ' in kendi yarı sahasından attığı muhteşem pasa hareketlenen Robben bir anda kaleci Casillas ile karşı karşıya kaldı . Kalecinin sağından topu ağlara gö ; ndermek isteyen Robben , plase bir vuruş yaptı , Casillas ' ın bacağına ç ; arpan top ardından kornere ç ; ıktı . Robben inanılmaz bir golü ; kaç ; ırdı .

TORRES YİNE YEDEK . . .

19 . Dü ; nya Kupası finaline Hollanda ve İspanya beklenen 11 ' leri ile ç ; ıktı . İspanya ' da yıldız oyuncu Fernando Torres , tıpkı Almanya maç ; ında olduğu gibi bu karşılaşmaya da yedekler arasında başladı . Del Bosque , Torres ' in yerine yine Barcelona ' nın genç ; yıldızı Pedro ' yu sahaya sü ; rdü ; . Torres , ikinci uzatma devresinde David Villa ' nın yerine oyuna dahil oldu .

FİNALE Ö ; ZEL TOP : JOBULANİ . . .

2010 Dü ; nya Kupası iç ; in ö ; zel ü ; retilen ve futbolcularca sıkç ; a eleştirilen top Jabulani , final maç ; ında yerini Jo ' bulani ' ye bıraktı . Jabulani ile aynı teknik ö ; zelliklere , ancak farklı renge sahip olan Jo ' bulani , altın sarısı ve beyaz rengiyle dikkat ç ; ekti . Jo ' bulani ' nin ismi , bazen Jo ' burg olarak da adlandırılan finalin oynanacağı kentten , Johannesburg ' dan geliyor . Topta kullanılan altın sarısı rengi , bu kentin Zulu dilinde ' ' Altın ' ' anlamına gelen ' ' eGoli ' ' lakabına vurgu yapıyor .

İngiliz bilim adamları , 2010 Dü ; nya Kupası iç ; in tarihin en yuvarlak futbol topunu , Jabulani ' yi geliştirdi . Ö ; zel bir teknikle birleştirilen 8 parç ; adan oluşan Jabulani ' de dikişler en aza indirildi , bu sayede topa mü ; kemmel bir yuvarlaklık verildi . Bu ö ; zellik , topun vurulabilir yü ; zeyini yü ; zde 70 artırdı , topun havada 5 kat hızlı ilerlemesine de imkan sağladı . Zulu dilinde ' ' kutlama ' ' anlamına gelen Jabulani ' nin ü ; zerinde , Jo ' bulani ' nin aksine 11 renk bulunuyor . Her takımın 11 futbolcuyla sahaya ç ; ıkmasını temsil eden bu renkler , aynı zamanda Gü ; ney Afrika ' da konuşulan 11 resmi dili de simgeliyor .

( sporx )

MAÇ ; TAN DAKİKALAR . . .

Maç ; Sonu

122 ' Oyun yeniden başladı . Hollanda yü ; kleniyor .
122 ' Howard Webb şimdi oyunu durdu ve Torres ' , n tedavisi yapılıyor .
121 ' Fernando Torres yerde oyun devam ediyor .
121 ' Hollanda artık tü ; m hatlarıya İspanya yarı sahasında .
120 ' İspanya ' da sarı kar gö ; ren isim Xavi .
120 ' 4 . hakem 2 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
119 ' Hollanda şok bir golle geriye dü ; ştü ; . Şimdi işleri oldukç ; a zor .
118 ' Bu arada Iniesta formasını ç ; ıkardığı iç ; in Joris Mathijsen ise ofsayt gerekç ; esiyle itiraz ettiği iç ; in sarı kart gö ; rdü ; .
117 ' Fabregas ' ın ara pasında Iniesta ceza sahası iç ; inde topla buluştu . Iniesta hafif sağ ç ; aprazdan şutunu ç ; ekti ve kaleci Stekelenburg ' un yanında topu ağlara gö ; nderdi .
117 ' GOOOLL!!! GOOLLL!!! INIESTA!
115 ' Sneijder vurdu , baraja ç ; arpan top kornere gitti ancak Howard Webb aut dedi .
115 ' Hollanda yaklaşık 30 metreden serbest vuruş kullanacak . Topun başında duran topların etkili ismi Sneijder var .
114 ' David Villa ' nın yerine oyuna giren Fernando Torres şu ana kadar etkili bir performans gö ; steremedi .
113 ' Robben , ofsayt dü ; dü ; ğü ; nde sonra topa vurdu . Howard Webb , Robben ' i uyardı . Eğer Robben sarı kart gö ; rseydi , Hollanda 9 kişi kalacaktı .
112 ' Hollanda 10 kişi kalmasından sonra daha yavaş hareket ediyor .
111 ' Bu kez de Hollanda ' da Van der Wiel , Iniesta ' ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
110 ' Ceza sahası yayı iç ; inden Xavi serbest vuruşu kullandı . Top farklı şekilde auta ç ; ıktı .
109 ' Hollanda 10 kişi! Heitinga , ceza sahası yay ç ; izgisi ü ; zerinde Iniesta ' ya yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gö ; rerek oyun dışında kaldı .
108 ' Bu arada belirtelim Van Bronckhorst ' un ç ; ıkmasından sonra kaptanlık pazubandı Van der Vaart ' ın kolunda .
107 ' Hollanda bu dakikalarda kendi yarı sahasında top ç ; eviriyor . Ancak İspanyollar pek fazla pres yapmıyor .
106 ' İspanya ' da son oyuncu değişikliği . Davil Villa ç ; ıktı , Fernando Torres girdi .
106 ' Son uzatma bö ; lü ; mü ; Hollandalı futbolcuların vuruşuyla başladı . Bu 15 dakikada da gol olmazsa kupanın sahibi penaltı vuruşları sonrasında belli olacak .
İlk Uzatma
105 ' 4 . hakem ilk uzatmada 1 dakikalık uzatma oynanacağını işaret etti .
104 ' Hollanda ' da ü ; ç ; ü ; ncü ; oyuncu değişikliği . Kaptan Van Bronckhorst kenarda , Braafheid oyunda .
103 ' Fabregas topla birlikte orta sahayı geç ; ti . Fabregas ceza sahasının hemen ö ; nü ; nde kaleye vurdu , yandan dışarıya .
102 ' İlk uzatma bö ; lü ; mü ; nde son 3 dakika eşitlik hala bozulmadı .
101 ' Xavi korneri kullandı fakat ceza sahası iç ; inde kimse topa dokunamadı .
100 ' Jesus Navas ceza sahasına sokuldu . Navas vurdu , savunmaya ç ; arpan top direğin dibinden kornere gitti .
99 ' Hollanda ' da ikinci oyuncu değişikliği . De Jong ç ; ıktı , Van der Vaart girdi .
99 ' Fabregas ' ın ara pasında Iniesta topla buluştu . Iniesta ceza sahasına girdi ancak vurmakta gecikince savunma topu uzaklaştırdı .
98 ' Xavi korneri kullandı . Penaltı noktası civarında Puyol kafayı vurdu . Ama top diğer kö ; şe gö ; nderine yakın bir mesafeden auta ç ; ıktı .
97 ' Iniesta sol kanattan ortasını yaptı , Van Bronckhorst , Villa ' dan ö ; nce topu kornere yolladı .
96 ' Sneijder korneri kullandı , savunmadan ileri ç ; ıkan Joris Mathijsen kafayı vurdu . Top ü ; stten dışarı gitti .
95 ' Fabregas savunma arkasına atılan topu kontrol etti . Fabregas kaleci Stekelenburg ile karşı karşıya . Fabregas vurdu , Stekelenburg ç ; ıakrdı .
94 ' Iniesta , Villa ' ya ara pasını gö ; nderdi . Ama iki futbolcu arasında bir anlaşmazlık olunca meşin yuvarlak kaleci Stekelenburg ' a gitti .
93 ' Xavi sağ taraftan korneri kullandı . Savunma uzaklaştırmak isterken kısa dü ; ştü ; . Puyol topu tamamladı ama kaleci Stekelenburg rahat bir şekilde kontrol etti .
92 ' Ceza sahası ö ; nü ; nde Fabregas yerde kaldı hakem devam dedi . Sonrasında boşta kalan topa Villa vurdu , savunma kesti .
91 ' Jesus Navas sağ kanatat iki rakibinden sıyrılmak isterken , topu ayağına dolaştırdı . Sonrasında meşin yuvarlak taca ç ; ıktı .
91 ' Uzatmada ilk 15 dakikalık bö ; lü ; m İspanyolların vuruşuyla başladı .
Normal Sü ; re
90 ' Sneijder orta sahadan kaleyi ü ; dşü ; ndü ; . Farklı şekilde aut .
90 ' Uzatma bö ; lü ; mü ; nğn de son dakikası . İspanya son ataklarını yapıyor .
90 ' Xavi , Hollanda ceza sahasının hemen ö ; nü ; nde yer kaldı . Howard Webb devam dedi .
90 ' 4 . hakem 3 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
89 '
Normal sü ; rede son 1 dakika .
88 '
Van Persie , Casillas ile karşı karşıa kaldı . Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı .
87 '
Topla oynamada İspanyolların yü ; zde 56 ' ya , yü ; zde 44 ' lü ; k bir ü ; stü ; nlü ; ğü ; var .
86 '
İspanya ' da ikinci oyuncu değişikliği . Xabi Alonso kenarda , Fabregas oyunda .
85 '
Normal sü ; reye son 5 dakika . Takımlar gol bulamazsa karşılaşma uzatmaya gidecek .
84 '
Robben hakeme faul diye itiraz edince sarı kart gö ; rdü ; .
83 '
Robben , Puyol ve Pique ' nin arasında topu kaptı . Robben ceza sahasında . Casillas , Robben ' in ayaklarından topu almayı başardı .
82 '
Hollanda son bö ; lü ; mlerde tü ; m hatlarıyla yarı sahasına ç ; ekildi .
81 '
Iniesta topla birlikte ceza sahasına girdi . Iniesta ö ; nü ; nü ; boşaltmak isterken , Sneijder topu kesti .
80 '
Jesus Navas oyuna girdikten sonra sağ kanada hareket getirdi .
79 '
Xavi korneri kullandı , De Jong kafayla uzaklaştırdı .
78 '
Navas ortasını yapmak istedi , Van Bronckhorst topu kornere attı .
77 '
Net fırsat yine kaç ; tı! Xavi korneri kullandı . Kale sahası iç ; inde bomboş durumda Ramos kafayı vurdu , direğin ü ; zerinden dışarıya gitti .
76 '
Bu arada karşılaşmayı 84 . 490 biletli taraftarın izlediği anons edildi .
76 '
Jesus Navas sağ kanattan ortasını yaptı . Arka direkte David Villa gelişine vurdu yine farklı şekilde aut .
75 '
Maç ; ın normal sü ; resine gö ; re artık son 15 dakika . . .
74 '
David Villa serbest vuruşu kullandı , top farklı şekilde dışarı gitti .
73 '
David Villa ve Xavi topun başında . . .
73 '
Iniesta ceza sahasının hemen ö ; nü ; nde yerde kaldı ve karar serbest vuruş! İspanya tehlikeli bir bö ; lgeden bu vuruşu kullanacak .
72 '
İspanyollar bu dakikalarda baskıyı arttırmış durumda .
71 '
Villa ' nın pasında Xavi topla buluştu . Ceza sahası yay ç ; izgisi iç ; inde ü ; ç ; Hollandalı futbolcu Xavi ' nin gitmesine izin vermedi .
70 '
Hollanda ' da Kuyt kenara geldi , Elia oyuna dahil oldu .
69 '
İnanılmaz bir gol daha kaç ; tı! Navas sağ kanattan ortasını yaptı . Heitinga ıskaladı , Villa boşta kalan topa vuruşunu yaptı , Van der Wiel topun ağlara gitmesine izin vermedi .
69 '
Hollanda yedek kulü ; besinde bu dakikalarda bir hareketlilik var .
68 '
Pique savunma arkasına hareketlenen Villa ' yı topla buluşturdu . Ancak Villa iç ; in ç ; alan bir ofsayt dü ; dü ; ğü ; var .
67 '
Robben serbest vuruşu sağ kanattan kullandı . Ceza sahası iç ; inde Pique uzun boyunun verdiği avantajla kafayı vurdu ve topu uzakalaştırdı .
66 '
Capdevilla , Van Persie ' yi arkadan ç ; ekince sarı kart gö ; rdü ; .
65 '
Navas , Van Bronckhorst iyi sıyrıldı . Kademeye gelen Joris Mathijsen tehlikeyi uzaklaştırdı .
64 '
İspanya sağ kanatta Ramos , Navas ve Xabi Alonso ile etikili bir ü ; ç ; gen kurdu . Ancak topu ceza sahasına taşıyamadılar .
63 '
Hollanda bu dakikalarda topu daha ç ; ok ayağında tutuyor ve İspanyollar atak geliştirmekte zorlanıyor .
62 '
İnanılmaz gol kaç ; tı! İspanya savunmasının bir anlık hatasında Robben topla buluştu . Robben kaleci Casilla ile karşı karşıya kaldı . Robben kö ; şeye vurdu , Casillas ayaklarıyla ç ; ıkardı .
61 '
Kuyt sol kanattan ortasını yaptı . Ceza sahası iç ; inde Van Persie ' e kafayı vurdu fakat top farklı şekilde auta gitti .
61 '
İspanya ' da oyuncu değişikliği . Pedro kenara gelirken ; yerine Jesus Navas girdi .
60 '
Capdevilla sol kanattan ortasını yaptı , ceza sahası iç ; inde Joris Mathijsen kafayla topu uzaklaştırdı .
59 '
Robben serbest vuruşu kullandı . Ceza sahası iç ; inde Heitinga kafayı vurdu , top yandan dışarı gitti . Ancak kalkan bir ofsayt bayrağı da var .
58 '
Şu ana kadar Hollanda ' da 5 futbolcu , İspanya ' da ise 2 futbolcu sarı kart gö ; rdü ; .
57 '
Heitinga , David Villa ' ya yaptığı faulü ; n ardından sarı kart gö ; rdü ; .
56 '
David Villa , Heitinga ' nın yaptığı sert mü ; dahale sonrasında yerde kaldı . Oyun Villa ' nın tedavisi iç ; in durdu .
55 '
Serbest vuruşu Xavi kullandı . Top direğin dibinden dışarı gitti .
54 '
Xavi , Villa ve Capdevilla topun başında . . .
54 '
Van Bronckhorst , Ramos ' a yaptığı faul sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
53 '
Ramos ceza sahasının yaklaşık 5 metre ö ; nü ; nde yerde kaldı ve serbest vuruş! Faulu yapan isim Van Bronckhorst .
52 '
Robben sağ ç ; aprazdan kaleyi dü ; şü ; ndü ; . Casillas bu topu rahat bir şekilde kontrol etti .
51 ' İspanya ' nın golcü ; oyuncusu Fernando Torres kenarda ısınmaya başladı . Torres ilerleyen dakikalarda oyuna girebilir .
50 ' İkinci yarı , ilk yarıya gö ; re biraz daha durgun başladı .
49 ' Van der Wiel sağ kanattan ortasını yaptı . Kale sahasında hiç ; bir arkadaşı yok ve top doğrudan auta ç ; ıktı .
48 ' Xabi Alonso , Van Bommel ' in mü ; dahalesi sonrası ceza sahası iç ; idne yerde kaldı ama hakem devam dedi .
47 '
Xavi sağ taraftan korneri kullandı . Puyol kafayla indirdi . Bomboş durumda Capdevilla topa dokunamadı .
46 ' Robben savunma arkasına koşan Van Persie ' ye bir pas ç ; ıkardı . Ancak topun şiddeti biraz hızlı olunca Van Persie yetişemedi .
46 ' İkinci yarı İspanyol futbolcuların vuruşuyla başladı .
İlk Yarı
45 '
Orta alandan Hollanda taklımı serbest vuruş kullandı . Kalabalık ceza sahasına dü ; şen topu Puyol uzaklaştırdı .
44 ' Karşılaşmada 2 dakika uzatma oynanacak .
43 ' Van Persie sol kanatta 4 İspanyoloyuncunun arasından kaldı ve o bö ; lgeden ç ; ıkamadı . Aut atışı İspanya ' nın . . .
41 ' Xabi Alonso yaklaşık 40 metreden kaleye vurdu . Ancak top direğin bir hayli yanından dışarı ç ; ıktı . . .
40 ' Sneijder ile Busquets orta alanda ç ; arpıştı . Hakem Sneijder ' i sert bir hareket yaptığından dolayı uyarıyor .
39 ' İç ; eriye yapılan ortaya Puyol kafayı vurdu . Ancak top az farkla dışarı ç ; ıktı .
38 ' Xavi orta alandan serbest vuruş kullacak . Ceza sahasının iç ; i kalabalık .
37 ' İspanya eğer şampiyon olursa turnuvadaki ilk maç ; ını kaybedip Dü ; nya Şampiyonu olan ilk takım olacak . . .
36 ' Topla oynama oranları % 43 ' e % 57 İspanya lehine .
35 ' Pedro orta alandan aldığı top ile ceza sahasına girmedena kaleye şutunu ç ; ekti . Yerden giden top kaleci Stekelenburg ' un kontrolü ; nde dışarı ç ; ıktı .
34 ' Sneijder sağ kanattan serbest vuruş kullandı . Robben topu alarak ç ; izgiye indi . Pique ' nin mü ; dehalesi ile top kornere ç ; ıktı .
32 '
Oyunda tempo iyice dü ; ştü ; . Hollanda takımı kendi yarısahasında oyun kuruyor . . .
31 '
Van Bronckhorst ' un uzun mesafeli pasında Van Persie hareketlendi . Casillas kalesinden ç ; ıkarak topa sahip oldu .
28 '
De Jong uç ; arak Xabi Alonso ' nun kaburgasına tekme attı . Xabi Alonso ' nun tedavisi saha kenarında yapılacak .
27 '
Bir sarı kartta De Jong ' a ç ; ıktı .
26 '
Ç ; ok pas yaparak hü ; cuma ç ; ıkması ile tanınan İspanya diğer maç ; lara oranla orta alandaki etkinliğini bu maç ; ta bariz bir şekilde ortaya koyamadı .
25 ' Topa sahip olan taraf İspanya olmasına rağmen Hollanda takımı ö ; zellikle orta alanda sıkı bir pres yapıyor .
24 '
Sneijder sol kanattan iç ; eriye ortaladı . Casillas kalesinden ç ; ıkıp Van Persie ' den ö ; nce topa sahip oldu .
23 '
Sağ kanatta Kuyt Ramos ' u geç ; mek isterken yerde kaldı . Sergio Ramos ' ta maç ; taki 4 . sarı kartı gö ; rdü ; .
22 '
Van Bommel Iniesta ' ya yaptığı sert hareketin ardından sarı kart gö ; rdü ; .
21 '
Robben koreneri iç ; eriye doğru kullandı . Arka direkte Xavi ve Ramos aynı anda topa yü ; kseldi ve top kafalardan sekip taca ç ; ıktı .
20 ' Robben sağ kanatta XAbi Alonso ' yu geç ; ti ancak Pique ' nin mü ; dehalesi ile top kornere ç ; ıktı .
19 '
Van Persie sol kanatta ileriye atılan uzun pasa hareketlendi . O bö ; lgede Pique topu uzaklaştırdı .
17 '
Sneijder direk kaleye gö ; nderdi . Casillas kucağına gelen topu hata yapmadan kontrol etti .
16 '
Hollanda takımı sağ ç ; aprazdan serbest vuruş kullanacak . Sneijder topun başındaki isim .
15 '
Bu kez Puyol Robben ' e kayarak sert bir mü ; dehalede bulundu . Bir sarı kartta Puyol ' a
14 '
Van Persie , Capdevilla ' ya sert bir mü ; dehalede bulundu ve sarı kart ile cezalandırıldı .
12 '
Bu dakikaya kadar Hollanda ' nın organize bir atağını izleyemedik .
11 ' Xavi korneri paslaşarak kullandı . Iniesta arka direğe ortaladı . Villa gelişine sert vurdu ancak yan ağlarda kaldı top . . .
10 ' Sergio Ramos sağ kanattan savunmanın arkasına sızdı . Kaleye şutunu ç ; ekti . Savunmada Heitinga ayak koydu ve top kornere ç ; ıktı .
9 ' İki takım da ç ; ok basit pas hataları yapıyor bu dakikalarda . . .
8 ' Capdevilla ceza sahası ö ; nü ; ndeki Villa ' yı topla buluşturmak istedi . Ancak o bö ; lgede Heitinga tehlikeyi bü ; yü ; meden ö ; nledi .
7 ' Sol kanattan Capdevilla hatalı bir geri pas attı . Araya giren Kuyt bekletmeden kaleye vurdu . Ancak buşut etkisizdi ve top kaleci Casillas ' ta kaldı .
5 ' Xavi sağ kanattan serbest vuruş kullandı . Penaltı noktasına yö ; nelen topa Ramos kafayı vurdu . Hollanda kalecisi Stekelenburg parmaklarını ucuyla ç ; ıkardı . İlk tehlikeli atak İspanya ' dan . . .
4 ' Pedro savunmanın arkasına Villa ' yı kaç ; ırmak istedi . Ancak kalkan bayrak pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti .
3 ' Sergio Ramos solağanatttan iç ; eriye ortaladı . Savunamda Mathijsen dikkatlı .
2 ' Orta alanda Busquets ile Van Persie ' nin ikili mü ; cadelesinde İspanyol futbolcu yerde kaldı . Howard Webb o bö ; lgeye geldi ve Van Persie ' yi uyardı . . .
1 ' Ve bü ; yü ; k maç ; başladı . İki takıma da başarılar diliyoruz . . .

HOLLANDA : 0 - İSPANYA : 1

Stat :
Soccer City

Hakemler : Howard Webb ( İngiltere ) , Darren Cann ( İngiltere ) , Michael Mullarkey ( İngiltere )

Hollanda : Maarten Stekelenburg , Gregory van der Wiel , John Heitinga , Joris Mathijsen , Giovanni van Bronckhorst ( Dk . 105 Edson Braafheid ) , Dirk Kuyt ( Dk . 71 Eljero Elia ) , Mark van Bommel , Wesley Sneijder , Nigel de Jong ( Dk . 99 Rafael van der Vaart ) , Arjen Robben , Robin van Persie

İspanya : Iker Casillas , Sergio Ramos , Gerard Pique , Carles Puyol , Joan Capdevila , Xabi Alonso ( Dk . 87 Cesc Fabregas ) , Xavi , Andres Iniesta , Sergio Busquets , Pedro ( Dk 60 Jesus Navas ) , David Villa ( Dk . 105 Fernando Torres )
Gol : Dk . 116 İniesta ( İspanya )

Sarı kartlar : Dk . 15 Van Persie , Dk . 22 Van Bommel , Dk . 28 De Jong , Dk . 54 Van Bronckhorst , Dk . 57 Heitinga , Dk . 84 Robben , Dk . 110 Van Der Wiel , Dk . 117 Mathijsen ( Hollanda ) , Dk . 17 Puyol , Dk . 23 Ramos , Dk . 67 Capdevilla , Dk . 117 İniesta , Dk . 120 Xavi ( İspanya )

Kırmızı kart : Dk . 109 Heitinga ( 2 . sarı karttan ) ( Hollanda )

2010 Dünya Kupası'nın sahibi İspanya oldu

2010 Dünya Kupası'nın sahibi İspanya oldu