2 Yüzyıldır Dağlarda Düzenlenmiyordu

Balıkesir'in Havran ilçesi, 3 gün süren 'Kazdağları Okçuluk Müsabakaları'nda yabancı ülkelerden de gelen okçulara ev sahipliği yaptı.

2 Yüzyıldır Dağlarda Düzenlenmiyordu
  Kaymakam Fatih Genel , okçuluğun bölgede gelişmesi için düzenlenen müsabakaların geleneksel hale getirmek ve ata sporu olan okçuluğun da unutulmaması yanında turizme ivme kazandırmasının amacında olduklarını belirtti .
Kazdağları Hanlar Talimalanı mesire alanında Sultan 2 . Mahmut ' tan bu yana dağ ortamında ilk kez düzenlenen yer okçuluğu müsabakalarında atlı okçuların müsabakaları heyecan içinde geçti . Etkinlikte Kafkas Halk Oyunları , Karadeniz ve Havran Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük alkış aldı .
Birçok standların açıldığı alanda , Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği , Havran Kaymakamlığı , Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan el emeği eserleri , tahta kaşık , Kaklım halı ve kilimleri , yöresel zeytin ve zeytinyağı standları ile çeşitli el sanatları eserler büyük ilgi gördü .
Havran Kaymakamı Fatih Genel ' in büyük bir ustalıkla attığı oklarda hedefi 12 ' den vurması büyük alkış aldı . Etkinliğe katılan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç da , Kaymakam Genel tarafından ilk defa ok atmasını öğrendi ve ilk atışında hedefi tutturdu .
Öğle saatlerinde ise Büyükdere Belediyesi tarafından halka keşkek , pilav , nohut ve ayran dağıtıldı . Çam ağaçlarının altında yemeklerini yiyen katılımcılar , atlı okçuları seyredip , Kazdağları ' nın oksijen yüklü ortamında unutulmaz saatler yaşadılar . Kaymakamı Fatih Genel , " Böyle güzel bir organizasyonu düzenlememizde bizlere destek olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hyundai Uytun Otomotiv olmak üzere diğer sponsorlar Tirendaz Okçuları ' na , Kayseri Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü ' ne , Havran Belediyesi ' ne , Edremit Ticaret Odası ' na , Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği ' ne ve Demir İnşaat ' a çok teşekkür ediyorum . Sultan 2 . Mahmut ' tan bu yana ilk defa dağ ortamında okçuluk müsabakası düzenleniyor . Kazdağının eteklerinde son 2 yüz yıldır ilk kez yapılan ve sizlerin enerjisiyle daha da büyüyen bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda daha da geniş katılımlarla yapılacağına inanıyorum " dedi . Müsabakalar akşam saatlerine kadar sürdü . Müsabakanın 3 . günü ise sabah Kavaklı parkta verilen açık büfe köy kahvaltısı ile başladı . Ardından halka açık atlı cirit gösterileri , Türk , Osmanlı atlı ve yaya okçuluk gösterileri düzenlendi . Müsabakalarda dereceye girenlere ise ödülleri verildi .