Vali Karaloğlu'ndan Yurtsever Ve Şengül'e Teşekkür

Van Valisi Münir Karaloğlu, 'Eğitime yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde inşaatları hızlı bir şekilde süren işadamları Fevzi Şengül ve Ahmet Yurtsever'e teşekkür etti.

Vali Karaloğlu'ndan Yurtsever Ve Şengül'e Teşekkür
Vali Karaloğlu, kısa bir süre önce Kız Meslek Lisesi ve Kız Yurdu yapmak için imza attığı Vanlı hayırsever işadamları Fevzi Şengül ve Ahmet Yurtsever'e ait inşaatlarda incelemelerde bulundu. Karaloğlu, beraberinde milli eğitimden sorumlu yardımcısı Halil Berk ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'la birlikte Özalp yolu üzerinde bulunan Halide Edip Adıvar Kız Meslek Lisesi bahçesinde işadamı Fevzi Şengül tarafından yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1 ay önce imzalanan protokolün ardından inşaatın bodrum katıyla birlikte 2'nci kata gelmesi Karaloğlu'nu sevindirdi. Yüklenici firma yetkilisi Mimar Murat Buğday'a ve inşaatı yapan hayırsever işadamı Fevzi Şengül'e teşekkürlerini ileten Karaloğlu, yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesini istedi.
Vali Karaloğlu, daha sonra Selimbey Mahallesi Şehit Kemal İlköğretim Okulu karşısında temel kazısına başlanan Ahmet Yurtsever Kız Meslek Lisesi ve Uygulamalı Anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. 1 hafta önce okul yapımı için atılan imzaların mürekkebinin kurumadan inşaatın başlamasından dolayı memnuniyetini dile getiren Karaloğlu, yüklenici firma yetkilisine, iletilmek üzere işadamı Ahmet Yurtsever'e teşekkür etti. Karaloğlu, pansiyon ve okul için atılan imzaların hemen ardından inşaatlara başlanılması kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Ben inşaatların bu kadar hızlı gideceğini tahmin etmiyordum. Demek ki istenince oluyormuş. Van halkı adına ilin valisi olarak kente ikinci eğitim kurumunu yapan Fevzi Şengül ve yıllar sonra doğduğu memleketine vefa borcunu ödemek için okul yapacak olan işadamımız Ahmet Yurtsever'e teşekkür ediyorum" dedi.