Uruguay-Almanya üçüncülük maçında

Dünya Kupası üçüncülük maçında Uruguay ile Almanya bu akşam Port Elizabeth'te karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası üçüncülük maçında Uruguay ile Almanya bu akşam Port Elizabeth'te karşı karşıya gelecek. 2010 Dünya Kupası'nda sondan bir önceki maç, bu akşam Port Elizabeth'teki Nelson Mandela Bay Stadı'nda oynanacak.

Yarı finalde Hollanda'ya boyun eğen Uruguay ve İspanya'ya yenilen Almanya, üçüncülük maçında kozlarını paylaşacak.

İki takım 1970'deki kupada yine üçüncülük maçında karşılaşmış, Almanya Wolfgang Overath'ın ilk yarıdaki golüyle rakibini 1-0 mağlup etmişti.

Almanya ile Uruguay tarihlerinde dokuz kez karşı karşıya geldi, bu maçlardan altısını kazanan Almanya tek yenilgisini 1928 yılında aldı.

Uruguay'da Hollanda maçında forma giymeyen iki önemli oyuncu üçüncülük maçında takımdaki yerleri alacak. Golcü Luis Suarez'in cezası bitti, savunma oyuncusu kaptan Diego Lugano'nun sakatlığı geçti.

Şu ana kadar turnuvada beşer gol atan David Villa ve Wesley Sneijder'in ardından dört golle sıralanan Diego Forlan, Hollanda maçında aldığı darbeye rağmen ilk 11'de forma giyecek.

Güney Afrika'da oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Almanya'da gözler, Dünya Kupası tarihinde 15 golle zirvede bulunan Ronaldo'yu 14 golle takip eden Miroslav Klose'nin üzerinde olacak. Ancak deneyimli forvet sırtındaki sakatlık yüzünden oynamayabilir.

Mesut Özil ve Sami Khedira'nın da Uruguay'a karşı forma giymeleri şüpheli. Teknik direktör Joachim Löw'ün Serdar Taşçı Dennis Aogo ve Stefan Kiessling'e şans vermesi bekleniyor.

Yarı finalde elenmenin yarattığı hayal kırıklığını atlatmaları gerektiğini belirten Löw, "bu maçı da diğerleri gibi ciddiye almalıyız. Dünya Kupası'nı iyi bitirmeliyiz, çünkü yarı finalde kaybetmiş olsak da çok iyi bir turnuva geçirdik. Takımımla gurur duyuyorum" dedi.

Uruguay teknik direktörü Oscar Tabarez ise, "zor bir maç olacak. Kazanmanın garantisi yok ama Uruguay'ın dünya üçüncüsü olabilmesi için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Almanya çok güçlü, galibiyet istiyorsak son nefesimize kadar savaşmak zorundayız" diye konuştu.

Nelson Mandela Bay Stadı'nda TSİ 21:30'da başlayacak Uruguay-Almanya üçüncülük maçını Meksikalı hakem Benito Archundia yönetecek.


CNN Türk