Türkiye ikinci vatanım - SPOR

Galatasaray’ın yeni transferi Lorik Cana, dün İstanbul’a geldi



Galatasaray’ın yeni transferi Lorik Cana, dün İstanbul’a geldi

Arnavut ön libero “Türk insanına yabancı değilim. Lider bir yapım var. Eğer bir savaşa gidiliyorsa, ilk başta ben gideceğim! Sertlik karakterimin parçası” dedi  

Galatasaray’ın yeni transferi, Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana dün sessiz sedasız İstanbul’a geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, Cana’nın gelişini basından saklamak için büyük çaba gösterirken, 27 yaşındaki yıldız oyuncuyu medyadan kaçırmak için 1 saat havaalanında bekletti. Ancak Cana, basın mensuplarından kurtulamadı ve kendisini bekleyen araca ulaştı.  

BURADA OYNAYACAĞIM İÇİN GURURLUYUM

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Sunderland’den transfer edilen ve Türk pasaportlu babasıyla birlikte İstanbul’a gelen tecrübeli futbolcu, havaalanından direkt Florya’ya geçerek, Metin Oktay Tesisleri’nde önce Teknik Direktör Frank Rijkaard’la buluştu. Ardından da diğer oyuncularla araya gelen Cana, çalışanlarla da tanıştı. Arnavut futbolcu, GS TV’de info@son aslan programının canlı yayın konuğu olarak, soruları yanıtladı. “Galatasaray’da oynayacağım için çok mutluyum. İnanılmaz gururluyum” diyerek sözlerine başlayan Lorik Cana, şöyle devam etti: 

ALİ SAMİ YEN’İ DE ÇOK İYİ TANIYORUM

Her zaman lider bir yapım var. Takım içinde lider olmak bana büyük haz veriyor. Galatasaray’da da bunu kesinlikle yapacağım. Eğer bir savaşa gidiliyorsa, ilk başta ben gideceğim. Topa karşı sert olmak, oyun karakterimin bir parçası. Burada da öyle olacağım. Türk insanına, İstanbul’a yabancı değilim. Mantalitelerini, tutkularını biliyorum. Burada kendimi Arnavutluk’un bir elçisi olarak görüyorum. Bir Premier Lig kulübünün kaptanlığını bırakmak kolay değil ama Galatasaray benim için ideal bir kulüp. Ali Sami Yen ve babası, Arnavutluk için önemli insanlar. Galatasaray’a bu yüzden de sempatim vardı...”

Lorik Cana’nın BABASI TÜRK

Galatasaray’ın yeni transferi Lorik Cana’nın basası Türk pasaportlu. Agim Cana, Türkiye’de 87-88 sezonunda Gençlerbirliği forması giydi ve 1 yıl sonra da Samsunspor’a transfer oldu. Samsunspor, 20 Ocak 1989’da Malatya deplamanına giderken trafik kazası geçirirken, Agim Cana otobüste yoktu... Gençlerbirliği’nde iken Türk pasaportu alan Agim, oğlunun Galatasaray’a transfer olmasından  çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Teklif geldiğinde çok sevindik, beraber değerlendirdik. Oğlum da çok seviniyor Türkiye’ye geldiği için. Lorik büyük futbolcu, Galatasaray da büyük ve bu ikisi için de iyi olacak. Lorik bilmez ama ben çok iyi Türkçe biliyorum. Türk pasaportum var. Alim Can ismini almıştım. 20 yıl sonra Türkiye’ye geldiğimde Samsunspor’a gidip belgelerimi alacağım ve Türk vatandaşı olacağım. Çünkü tüm belgelerim orada” dedi.  

 

Star Gazete