Şeker Hastalarına Diş Sağlığı Uyarısı

Diyabet hastalığında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, yeterli ve sağlıklı beslenme için sağlıklı çiğnemeye ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Diş Hekimi Dr. Sevda İşeri, şeker hastalarının diş ve ağız sağlığı konularında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
İşeri, şunları söyledi: "Hastalık öğrenildiği andan itibaren ağız hijyeni en üst düzeyde tutulmalıdır. Hasta hekim ilişkisi devamlı rutin kontrollerde olmalıdır. Şeker hastalarında basit başlayan bir diş ve dişeti  hastalığı ilk çok hızlı ilerler ve çok hızlı bir doku kaybı yaşanır. Şeker hastalarında diş kayıpları çoğunlukla çürük oluşmaksızın doku kaybına bağlı sallantılarla oluşur. İlerlemiş vakaların iyileşme ve enfeksiyon riski taşıması dolayısıyla tam müdahalelerin erken safhada yapılması hastaya avantaj sağlar.
Diş ve diş eti hastalıkları neticesinde oluşan iltihabın sürekli çiğneme ve tükürük ile vücut sistemine karıştığından genel sağlık üzerinde olumsuz etki yapar. Dişetlerinde kızarıklılık,kanama,ağızda koku,dişlerde sallanma hissedildiği ilk anda derhal diş hekimine başvurulmalıdır"