Sbs Şampiyonu Çayırova'nın Gururu Oldu

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde SBS 8. sınıflarda 500 tam puan alan Pınar Kılıç ilçenin gururu oldu.

Sbs Şampiyonu Çayırova'nın Gururu Oldu
Çayırova'da bir yıl öncesine kadar eğitim seviyesi Türkiye sıralamasının çok altındaydı. SBS'de ilk 100'e 2 öğrenci birden sokan Çayırova, bu başarıyı belediye, milli eğitim ve velilerin ortak projesi olan 'Gelecek için el ele' eğitim kampanyası ile yakaladı. 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda okuyan Pınar Kılıç, 2010 yılı SBS'de 8. sınıflarda 500 tam puan alıp birinci olarak ilçeye büyük sevinç yaşattı. Öğretmenlerinin ve ailesinin göğsünü kabartan Pınar, 6. 7. ve 8. sınıflarda girdiği toplam 3 sınavdan aldığı puanların ortalaması hesaplandığında Kocaeli'nde 17, Türkiye sıralamasında ise 1 milyondan fazla öğrenci arasında 753'üncü oldu. Aldığı bu başarılı sonucun ardından Çayırova ilçesine büyük gurur yaşatan Pınar, 5. sınıfta girdiği bir sınavdan kazandığı bursla ailesine yük olmadan eğitimini devam ettiriyor.
Küçük Pınar'ın kendisi gibi başarılı 5 öğrenci kardeşi daha var. En büyük kardeşi Burcu Kocaeli Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okurken, bir diğer kardeşi Duygu ise İstanbul Kartal Anadolu Lisesi'ni bu yıl birinci olarak bitirerek aileye bir başka sevinç yaşattı.
SBS'de büyük bir başarıya imza atarak hiç yanlış yapmadan 500 tam puan alan Pınar Kılıç'a ise ilk hediyesini Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Yümnü ve Okul Müdürü Yasemin Kayıhan verdi. Öğrenciyi bu mutlu gününde Eğitimden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nizamettin Günay, Kültür Sosyal İşler Müdürü Talha Dülgerbaki, Milli Eğitim Şube Müdürü Köksal Turan da yalnız bırakmadı.
Pınar'ın babası Mehmet Kılıç, "Ben ve eşim ilkokul mezunuyuz. Çocuklarımızın başarılı olması için elimizden geleni yaptık. Hepsi de bize büyük gurur yaşattı" dedi.
Bir öğrenci velisi olarak talepte bulunan Mehmet Kılıç, "Öğrencilerimizin daha başarılı olabilmesi için sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin değişmemesi lazım. Bu konuda milli eğitimin gerekenleri yapmasını bekliyoruz" dedi.
Geçmişte öğretmen sayısı sürekli düşen Çayırova, şimdi öğretmenlerin gelmek için can attığı bir ilçe oldu. Geçmişte neredeyse bütün okullarda vekil müdürler görev yaparken, oluşan yoğun taleple şimdi bütün okullarda asil müdürler görev yapıyor.
Çayırova halkı, Pınar Kılıç'ın yanı sıra SBS sınavında sadece İngilizce'den 1 yanlış yaparak 499 puan alan Çayırova İlköğretim Okulu öğrencisi Gamze Bastem, yine sadece İngilizce'den 1 yanlış yaparak okul başarısı da dikkate alındığında 498 puan alan Çayırova Demirsaç İlköğretim Okulu öğrencisi Şevket Teber ve matematikten 1 yanlış yaparak 492 puan alan Çayırova İlköğretim Okulu öğrencisi Batuhan Şen ile de büyük gurur yaşadı.