Polisten halka afişli uyarı

Emekli sayısının fazla olması nedeniyle ATM dolandırıcılığının fazla olduğu iller arasında yer alan Karabük'te Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis

Emekli sayısının fazla olması nedeniyle ATM dolandırıcılığının fazla olduğu iller arasında yer alan Karabük'te Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri vatandaşları broşürlerle uyardı. Şehrin çeşitli yerlerine asılan afişlerde vatandaşlardan dolandırıcılık ve trafik kuralları konusunda dikkatli olmaları istendi.

Daha evvel de özellikle bankaların ATM'lerinin bulunduğu alana küçük boyda uyarıcı ilanlar yapıştırılmış ancak beklenen sonuç alınamamıştı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri bu sefer daha büyük boyutlarda kentin görünür yerlerine yeniden uyarıcı afişler hazırladı.Afişler özellikle bankaların ATM'lerinin ve halkın yoğun olduğu yerlere asıldı. Afişlerde telefon dolandırıcılığı ve 1 Haziran tarihinden itibaren uygulamaya giren seyahatler sırasında çocuklar için özel oto koltuğu konusunda bilgiler yer alıyor. Telefon dolandırıcılığı uyarısı afişinde, "Devletimizin hiçbir kurumu veya bu kurumlarda çalışan personeli (Kedisini hakim, savcı, asker, polis) olarak tanıtan sizden kesinlikle herhangi bir şekilde para veya kredi kartı bilgilerini isteme talebinde bulunmamaktadır. Bu şekilde arayanlar sizi dolandırmak için hareket etmektedir. İsteklerine itibar etmeyiniz." denildi.

Bir diğer afişte ise "Sürücüler dikkat. Eğer aracınızda 12 yaşa kadar çocuk taşıyorsanız lütfen kurallara uyalım. 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren 35 kilogram ağırlığında veya 135 santimetreden kısa çocukların otomobil ile seyahatleri sırasında özel oto koltuğu kullanmaları mecburi hale gelmiştir." uyarısı yer aldı.