Orağı Atıp Sahneye Koştular

Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 'Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği'ne ev sahipliği yapan Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy beldesi, bir ilke daha imza attı.

Antalya, Yeşilköy, Mersin Arslanköy, İzmir Bademler köyünden ekinini, tarlasını bırakıp sahneye koşan Anadolu'nun tiyatro sevdalıları, TV programcısı Tayfun Talipoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, Tiyatro Yönetmeni Murat Demirbaş, Lions Direklerarası Seyircileri Jüri Başkanı Ömer Şahinbaş, Yeşilköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül ve Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz'in de katılımıyla köyde yapılacak 'Yeşilköy Bam Teli
Gösteri Merkezi'nin temelini attı.
Temel atma töreninde bilgi veren Yeşilköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Bayram Karagül, kapalı ve 700 metrekare alana sahip, 500 kişi kapasiteli 'Bam Teli Gösteri Merkezi'nin köy bazında yapılacak en büyük sanat merkezi olduğuna dikkat çekti.
Direklerarası Seyircileri Jüri Başkanı Ömer Şahinbaş ise yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu bir köyde bin 500 tiyatro izleyicisini bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "İstanbul gibi büyük kentlerde bile görülmeyen bir ilgi bu. Üçüncüsü yapılan bir şenlikte gösteri ve sanat merkezinin temeli atılıyor. Görülen o ki, Türkiye'de tiyatronun Anadolu'dan kentlere yayılması desteklenmeli" dedi.
Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği'nin Anadolu'da başka bir örneğinin olmadığına dikkat çeken Tayfun Talipoğlu ise "Ekini bırakıp orağı attılar. Harmanın teri kurumadan sahneye koştular. Köylerdeki tiyatro sevdalılarını buluşturdular. 3 yıla imkansızları sığdırdılar. Şimdi de gösteri ve sanat merkezi temeli atıyoruz. Yeşilköy imkansızı başarıyor. Bu emek ayakta alkışlanmalı" diye konuştu.