Ölüme Birlikte Yüzdüler

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan beldesinde Kızılüzümler mevkiinde bulunan ve köylünün hayvanlarını sulamak için kullandığı sulama göletine giren toplam 6 çocuktan 2'si boğularak hayatını kaybetti

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan beldesinde Kızılüzümler mevkiinde bulunan ve köylünün hayvanlarını sulamak için kullandığı sulama göletine giren toplam 6 çocuktan 2'si boğularak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden iki çocuğun da Taytan Kasabası İlköğretim Okulu'nda 8.sınıf öğrenci olduğu ve aynı sınıfta okudukları öğrenildi.
Salihli'nin Taytan beldesi Kızılüzümler mevkiinde bugün saat 13.15 sıralarında 8.sınıf öğrencisi olan Yunus Emre Yiğit(13) ve Sinan Sapmaz(13), 4 arkadaşı ile birlikte köylünün hayvanlarını sulamak için kullandığı gölete geldi. Sinan Sapmaz ve Yunus Emre Yiğit, dibi balçık olmasına rağmen gölete girerek yüzmeye başladı. Sapmaz ve Yiğit'in diğer arkadaşları ise suya girer girmez balçığı fark ederek yüzmekten vazgeçti ve kenarda arkadaşlarını izlemeye başladılar. Bir süre sonra Sapmaz ve Yiğit'in suda
çırpınmaya başladığını gören arkadaşları koşarak kasabanın içine gitti ve köylülerden yardım istedi. Su göletine gelen kasaba halkı suyun içinde çocukları göremeyince durumu jandarmaya bildirdi.

MANİSA'DAN YARDIM İSTENDİ
Su göletinde arama çalışmaları sonuç vermeyince Manisa Afet İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerden yardım istendi. Bu sırada Taytan Belediyesi'ne bağlı dozerler, sulama göletini kenarından açarak suyun tahliye edilmesini sağladı. Bir süre sonra ise bellerine ip bağlayarak suyun içine giren itfaiye ekipleri suyun dibinden Sinan Sapmaz ve Yunus Emre Yiğit'in cesedini çıkardı.

AİLELERİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Çocuklarının cansız bedenlerini gören Ercan -Asya Sapmaz çifti ile Hasan Hüseyin-Sevim Yiğit aileleri sinir krizleri geçirdi. Aileleri olay yerinde bulunan kasaba halkı sakinleştirmeye çalıştı. Öte yandan Sinan Sapmaz ve Yunus Emre Yiğit'in Taytan İlköğretim Okulu 7-A sınıfını başarıyla geçerek 8.sınıfa geçtikleri kaydedildi. Suya girmekten son anda vazgeçen diğer 4 çocuğun ise jandarma tarafından ifadelerinin alınacağı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.