'Lopez' Konserine Rum Engeli

Girne'de açılacak bir otelin açılışına geleceği açıklanan dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez Rum lobisinin baskısına yenildi ve konseri iptal etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda.
Ancak Rum lobisi aleyhte propogandalarla, yatırımların önünü kesmeye çalışıyor.
Girne'de açılacak bir otelin açılışına geleceği açıklanan dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez de Rum lobisinin baskısına yenildi ve konseri iptal etti.
Otel yönetimi Lopez'e tazminat davası açmaya hazırlanıyor.
Bin 200 kişiye istihdam sağlayacak oteli yapan Türk firması, otelin açılışı için de dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'i konser vermek üzere davet etti.
Daveti kabul eden Lopez, Haziran ayında firma ile sözleşme imzaladı. Otel yönetimi şarkıcı için bir doğum günü partisi planlandı, ayrıca geceliği 5 bin avroluk kral dairesini de ünlü şarkıcıya tahsis etti.
Rum Lobisinden Lopez'e Elektronik Posta Baskısı
Ancak Jennifer Lopez'in Girne'ye gideceği duyulunca adeta kıyamet koptu ve Rum lobisi Lopez'e baskı yapmaya başladı. Şarkıcıya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aleyhinde yazılar ve protesto mesajları içeren 7 bini aşkın elektronik posta gönderildi.
Baskılara dayanamayan Jennifer Lopez, resmi internet sitesinde yayınladığı mesajla konseri iptal ettiğini duyurdu. Hem de "Jennifer Lopez, insan hakları ihlalleriyle ilişkilendirmiş hiçbir devlete destek vermez" şeklindeki sert bir açıklamayla.
Rum Basını, Amerikalı Senatör Menendez'i Hedef Gösteriyor
Rum basını, Lopez'in konseri iptal etmesinde Amerikalı senatör Robert Menendez'in müdahelesinin etkili olduğunu ileri sürdü.
Lopez'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren otel yönetimi ise İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısıyla şarkıcıyı sözleşme şartlarına uymaya çağırdı.
Otel Yöneticisi Murat Bozoğlu, "Talihsiz verilmiş beyanat Jennifer Lopez'in başını çok büyük sıkıntıya sokacak. Çünkü biz büyük bir devletin büyük bir şirketiyiz. Hem 24 Temmuz gecesi ile ilgili yaptığımız sözleşme ile ilgili tazminat, hem de otelimizin imajını ileriye yönelik, yatırımın içinde konserler konsepti ciddi bir yer tutuyor, imaj olarak bizi sarsıyor." dedi.
Otel Yönetiminden Lopez'e Tazminat Davası
İki aylık bir süre içinde kararını gözden geçirmesi istenen Lopez'e, şartlar yerine gelmediği takdirde maddi ve manevi tazminat davası açılacak.
Olaya siyasiler de tepki gösterirken, Meclis Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, yapılan yanlışı uluslararası arenada ortaya koyacaklarını dile getirdi.

TRT