Kozan'da Millet Bahçesi Projesi Tanıtıldı

Kozan Belediyesi tarafından hazırlatılan Millet Bahçesi Projesi kamuoyu ile

Kozan'da Millet Bahçesi Projesi Tanıtıldı
paylaşıldı.
Kozan Ticaret Odası Toplantı salonunda açış konuşması yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Yapmış olduğumuz çalışmaları Kozanlı vatandaşlarımızın fikirlerini alarak yürütmekteyiz. 2004 yılında siyasi rozetimi çıkardığımı söylemiştim. Çalışmalarımızı hala aynı çizgide yürütmekteyiz. Atatürk Parkı Projesini de ilk olarak kamuoyu ile paylaşmıştık ve neticesinde başarılı sonuçlar yakalamıştık. Bugün de Millet Bahçesi Projesi'ni değerli Kozanlı kardeşlerimizin fikirlerini alarak yapmak düşüncesindeyiz. Katılan ve katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Programda Şehir Plancısı M. Numan Cebeci tarafından hazırlanan projenin sunumu yapıldı. Cebeci, "7603 metrekare alana sahip Millet Bahçesi içerisinde yer alan mevcut kültür merkezine 60'ar kişilik iki ayrı çok amaçlı salonun eklenmesini ön gören projede ayrıca pastane, köz kahvesi, çeşme, oturma elemanları, havuzlar ve çocuk oyun grupları yer alacak"dedi.
Cebeci, Millet Bahçesi projesi çalışmalarını yürütürken alanda bulunan ağaçların korunmasına azami özen gösterildiğini ve sadece birkaç küçük ağacın yerlerinin değiştirileceğini kaydederek, her yaş ve cinsiyet grubunun burada kendilerine ait bir yer bulmalarının amaçlandığını belirtti.
Proje üzerinde karşılık fikirlerin paylaşıldığı toplantıya, Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, siyasi parti ilçe başkanları, Kent Konseyi Başkanı, sivil toplum kuruluşları başkanları, muhtarlar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.