Kızılırmak'tan televizyon çıktı

Avanos Belediyesi, Kızılırmak'ın ilçeden geçen kısmında özellikle akıntının az olduğu kıyı kesimlerde çoğalan yosunları ve çöpleri temizliyor. Temizli

Avanos Belediyesi, Kızılırmak'ın ilçeden geçen kısmında özellikle akıntının az olduğu kıyı kesimlerde çoğalan yosunları ve çöpleri temizliyor. Temizlik çalışmaları sırasında sudan her tür çöpün yanı sıra bir de televizyon çıktı.

Avanos Belediyesi, Kızılırmak üzerinde yapılan Yamula Barajı'ndan sonra ortaya çıkan ve görüntü kirliliğine yol açan otsu bitkilerin temizlenmesi için mücadele başlattı. Su içerisinde hızla büyüyen otsu bitkiler, bu tür mücadele için satın alınan tırmıklı kayıkla temizleniyor. Kayık arkasına iple bağlanan genişçe bir tırmık ırmak içerisine bırakıldıktan sonra kayık harekete geçiyor ve tırmığa takılan zayıf köklü bitkiler yerinden sökülüyor. Irmak yüzeyini büyük oranda kaplayan otlar nedeniyle akıntının yavaşlaması çöplerin bu bölgelerde birikmesine yol açıyor. Otlar temizlenirken bir taraftan da çöp toplama işlemi gerçekleştiriliyor.

Temizlik çalışmaları esnasında ırmaktan yosunlarla birlikte plastik ağırlıklı çok miktarda atık ve çöp çıkarılıyor. Irmaktan çıkarılan çöplerin arasında, insanı hayrete düşüren eşyalar bulunuyor. Şişeden ayakkabıya çok sayıda çöpün toplandığı ırmaktan bir de televizyon çıktı. Çalışmaları izleyen vatandaşlar, sudan televizyon çıkmasını şaşkınlıkla karşıladı.