Kağızman'a alabalık tesisi

Kağızman'da üç girişimci bir araya gelerek iki yıllık araştırmanın sonunda Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteğin

Kağızman'da üç girişimci bir araya gelerek iki yıllık araştırmanın sonunda Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteğinde Günindi Köyü'ne alabalık tesisi kurdu.

Alabalık tesisi hakkında bilgi veren Fahri Proje Koordinatörü Fatih Afşar, "Proje fikir aşamasındayken büyük bir tepkiyle karşılaştık. SYDV ve Kağızman Kaymakamlığı bizim yanımızda oldu. Projemize ve bize inandılar. Biz de kısa bir zamanda tesisimizi kurduk. Kağızman'a böyle bir faaliyet sunduğumuz için mutluyuz. Köylülerimizin ufkunun açılması, bölgede istihdam oluşması ve bölgedeki gücün artacağına inanıyorum. Bizlere desteklerini esirgemeyen Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy'a, SYDV Müdürü Hasan Ceylan'a, Köy Muhtarı Cesim İlkan'a ve bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy da amaçlarının bölge insanının kendi işlerini kurmalarına imkan sağlamak olduğunu belirtti. Gürsoy, "Alabalık Tesisi ilçemizde eksikliği olan bir iş koluydu. Mütevelli heyetiyle olumlu bulduk ve geri ödemesinin yapılabileceği görüşüne vardık. Ümit ediyorum ki proje tutacaktır. Bize kendini ve işletmeyi geçindirecek projelerle gelen vatandaşlarımıza desteklerimiz devam edecektir. Bu projenin noksan olan iş sektörlerinin açılmasına vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.