Jennifer Lopez'e Dava Açılıyor İstanbul

Boz Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Bozoğlu, konserini iptal eden Jennifer Lopez'e dava açmayı düşündüklerini açıkladı.

  Boz Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Bozoğlu , konserini iptal eden Jennifer Lopez ' e dava açmayı düşündüklerini açıkladı .
Bozoğlu , 24 Temmuz ' da açılışı yapılacak KKTC ' deki Cratos Premium Hotel ' de konser verecek olan Jennifer Lopez ' in web sitesinden yapılan açıklamada , konserin iptal edildiğinin duyurulması üzerine , Less Ottomans Hotel ' de basın toplantısı düzenledi .
Bozoğlu sahibi oldukları Cratos Premium Otel ' in açılışında konser vermekten vazgeçen Jennifer Lopez ' in tavrını esefle kınadıklarını belirterek , ' Sanatçının hangi şartlarda konseri iptal edeceği sözleşmenin 11 . maddesinde belirtilmiştir . Fakat kendisinin iptal gerekçesi , sözleşmede belirtilen maddelerin hiçbirine uymamaktadır . Bu da bize bir dava açma imkanı sağlıyor ' diye konuştu .
Bozoğlu , otellerinin özellikle eğlence konsepti üzerine kurulduğunu , bunun için dünya starlarının otellerinde konser vermelerinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak , eğlence konseptini ön plana çıkarmak istedikleri için yılda en az 12 yıldızın konser vereceğini kaydetti .
Dünya starları için özel sahne ve müzik sistemleri geliştirdiklerini ifade eden Bozoğlu , şöyle konuştu :
' Konserimizi Barış Harekatının yıl dönümüne denk getirdik . Eğer bir aksilik olmazsa , Başbakanımız da açılışa katılacak . Gala gecesine iyi bir başlangıç yapmak için dünya starlarıyla görüşmeye başladık . Onlarla görüşürken , Lopez ' in doğum gününün de 24 Temmuz olduğunu öğrendik . Ona bir doğum günü sürprizi yapmayı planladık . İlk başta doğum gününde hiç sahne almadığını söylese de yoğun kulis faaliyetleri yaparak kendisini ikna ettik . Eşi ve 2 oğluyla otelimize gelmeyi kabul etti . 16 Haziranda sözleşmeyi imzaladık . '
Bozoğlu , Lopez ' in KKTC ' ye geleceğinin duyulması üzerine sanatçıyı mail yağmuruna tutan Amerika ' daki Rumların , Kıbrıs ' ın şu anki durumunun elverişsiz olduğunu ileri sürerek Lopez ' in böyle bir karar almasına sebep olduklarını kaydetti .
Adadaki Rumların iyi niyetine karşı , Amerika ' daki Rumların tavırlarına bir anlam veremediğini ifade eden Bozoğlu , Lopez ' e Kıbrıs ' taki durumu izah ettiklerini , açılışa Güney Kıbrıs Rum Kesimi ' nden de misafirlerin geleceğini ve tedirgin olmasını gerektiren bir durum olmadığını anlattıklarını bildirdi .

- ' İPTAL GEREKÇELERİ SÖZLEŞMENİN MADDELERİNE UYMAMAKTADIR ' -

Bozoğlu , konserin iptal edildiği kararını Lopez ' in resmi internet sitesinden öğrendiklerini belirterek , şunları söyledi :
' Lopez ile olan sözleşmemizde kendi imzası bulunuyor . Sanatçının hangi şartlarda konseri iptal edeceği sözleşmenin 11 . maddesinde belirtilmiştir . Fakat kendisinin iptal gerekçesi , sözleşmede belirtilen maddelerin hiçbirine uymamaktadır . Bu da bize bir dava açma imkanı sağlıyor . Lopez ' in bu davranışı aynı zamanda imajımızın da sarsılmasına neden oldu . Bu da bize maddi anlamda büyük zararlar veriyor . Sanırım Lopez , danışmanlarına fazla güvenmiş ve onların da kendisini yanlış yönlendirdiğine inanıyorum . New York ' a giderek kendisine dava açacağız . Elinin tersiyle ittiği bir ülke ve otel olmadığımızı göstereceğiz . Pazartesi günü bir ihtar yazısı çekeceğiz , eğer cevap alamazsak dava açmayı düşünüyoruz . '
AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara ' nın konuyla ilgili açıklamalarına da değinen Bozoğlu , sanatla politikanın birbirinden ayrılması gerektiğini , dünya starlarını davet ederek KKTC ' yi dünyaya tanıttıklarını , her şeye rağmen otellerinin resmi açılışının 20 Temmuz ' da yapılacağını söyledi .
Bozoğlu , Lopez ' i uyarmak için bir mail kampanyası başlattıklarını belirterek , Türk halkının kampanyaya destek vermesini istedi .

-DENKTAŞ ' TAN TELEFONLA DESTEK

KKTC ' nin Birinci Cumhurbaşkanı Denktaş , KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan toplantıya telefonla katıldı .
Denktaş , Rum idaresini Türklerin başına getirenin Amerika ve İngiltere olduğunu belirterek , ' Şimdi onlara da bir görev düşüyor . Bu konu karşısında bir şeyler söylemeleri gerekir . Eğer Kıbrıs ' ta çözüm isteniyorsa , Rumlara bu kadar destek verip ' Hadi görüşelim ' denmesinin bir anlamı yoktur . Hepimiz el birliğiyle bu işin üzerine gideceğiz . Onların binlerce mailine karşı milyonlarca mail göndererek gidişatı tersine çevirmeliyiz ' dedi .
KKTC Başbakanı Küçük de sanatsal olaylara tahammül edemeyenlerin , siyasi olaylara çözüm getirmesinin düşünülemeyeceğini ifade ederek , bu tür girişimlerin dostluk ve barış çabalarını olumsuz etkileyeceğini kaydetti .
Küçük , ' Tam da görüşmelerde ilerleme sağlanmışken bu tavır hoş olmadı . Dileriz ki bu davranış içinde bulunanlar kararlarını yeniden gözden geçirir ve düzeltirler ' diye konuştu .
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mercan da KKTC ' ye çok büyük bir yatırım yapıldığını , ancak Jennifer Lopez ' in anlaşmaya uymadığını söyledi . Bu durumun bir hukuki süreç başlattığını hatırlatan Mercan , ' Hala birtakım çevreler , KKTC ' nin kalkınmasından rahatsız oluyorlar . Bu tamamen ticari bir sorun . Bu durumda bizim yapacağımız şey , uluslararası arenada KKTC ' ye yapılan haksızlığı anlatmaktır . Bundan sonra işletme sahibi hukuki olarak uluslararası mahkemede hakkını arayacaktır ' dedi .

10 . 07 . 2010 16 : 58 : 07