İspanya şampiyon Almanya üçüncü

Almanya'nın Oberhausen kentindeki Deniz Canlıları Merkezi'nde yaşayan ve Dünya Kupası'nda Almanya ile yaptığı tahminlerin hepsini doğru bilerek ünlenen ahtapot Paul, yarın Hollanda ve İspany...




Almanya'nın Oberhausen kentindeki Deniz Canlıları Merkezi'nde yaşayan ve Dünya Kupası'nda Almanya ile yaptığı tahminlerin hepsini doğru bilerek ünlenen ahtapot Paul, yarın Hollanda ve İspanya arasında oynanacak finali maçı için İspanya'nın kazanacağı tahmininde bulundu. İspanya'nın Almanya'yı eleyeceğini de tahmin ettiği için İspanyol hükümetince espri konusu olan, 'Özel koruma altına alınması ya da İspanya'ya getirilip ulusal kahraman ilan edilmesi' bile önerilen ahtapot Paul, yine İspanyolları sevindiren bir tahminde bulundu. Akvaryumda iki ülkenin bayraklarını taşıyan, içinde midye olan plastik kutulardan İspanya bayrağının olduğu kutuyu seçen ahtapot Paul, ilk defa Almanya'nın olmadığı bir maç için tahminde bulundu. İspanyol televizyonlarının da Almanya'daki akvaryumdan canlı yayın yapması dikkati çekerken yapılan yorumlarda, 'Ne büyük haber... Evet dünya şampiyonuyuz' denildi. Öte yandan Ahtapot Paul, Uruguay-Almanya arasında oynanacak 3'üncülük maçı için de Almanya'yı seçti.

Almanya Mesut  olmak istiyor
Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında bugün Uruguay ile Almanya karşı karşıya gelecek. Uruguay'da cezası biten golcü Luis Suarez'in takımındaki yerini alması beklenirken Almanya'da da cezası biten Thomas Müller'in ilk 11'de yer alacağı öğrenildi. Bu arada FIFA ve Adidas, Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusuna verilen 'Altın Top' ödülünün adaylarını belirledi. En iyi oyuncu listesinde 3 İspanyol futbolcuyla birlikte Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de yer alıyor. Listede şu oyuncular bulunuyor: Forlan (Uruguay), Gyan (Gana), Iniesta (İspanya), Villa (İspanya), Xavi (İspanya), Messi (Arjantin), Schweinsteiger (Almanya), Robben (Hollanda) ve Sneijder (Hollanda). 2006 Dünya Kupası'nda En İyi Futbolcu ödülü Fransız Zinedine Zidane'a verilmişti.

Hollanda otelden atıldı!
Hollanda'da De Telegraaf gazetesinin haberine göre, Hollanda Futbol Federasyonu, 'Nasıl olsa finale çıkamazlar' diye, milli takımın otel rezervasyonunu 5 Temmuz 2010 Pazartesi gününe kadar yaptırdı. Ancak Portakallar önce yarı finale, ardından da finale kalınca rezervasyonları bittiği için otel yetkililerince kapının önüne koyuldu. Otelin patronu Axel Hauser, finalist ülkeye 'En geç çarşambaya kadar kalabilirsiniz' uyarısını yaptı. Hollanda'nın imdadına Hyatt Regency Oteli yetişti.

Finalin topu Jo'bulani
Dünya Kupası'nda Hollanda ve İspanya arasında yapılacak final maçında, Jabulani ile değil, Jo'bulani ile oynanacak. Jabulani ile aynı teknik özelliklere, ancak farklı renge sahip olan Jo'bulani, altın sarısı ve beyaz rengiyle dikkati çekiyor.

 


Akşam