Hatay'da Referandum Tartışmaları

SAMANDAĞ (İHA)â€" AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Metin Canbolant, referandumda kullanılacak evet oylarının barış ve özgürlük demek olduğunu söyledi.

Hatay'da Referandum Tartışmaları
Hafta sonu Samandağ AK Parti Kadın Kollarınca yapılan toplantıya Kadın Kolları Başkanı Selva Gülek'le katılan Samandağ İlçe Başkanı Metin Canbolant, 12 eylül deki anayasa referandumunda Samandağ halkının parti ayrımı gözetmeksizin evet oyu kullanacağına inancının tam olduğunu söyledi.
"Miadı dolmuş kör ve karanlık zihniyetler son bir çırpınışla bu millete kara günler yaşatmak istiyorlar çünkü onlar karanlıkla beraber gelirler, koltuklarını kan üstüne kuranlar, güneş doğduğunda vampirler, yarasalar gibi kaçışırlar. Bu milletin kendi geleceği ile ilgili 8 yıldır aldığı kararlar bunları iyice ürkütmüştür. Çünkü bu vatan ve bu milletin kalbinde asla yer edinmedikleri için bu millete kalben hizmet eden AK Parti iktidarını zayıf göstermek için tüm olanaklarını seferber etmişlerdir. Hatta Filistin'de bebekleri katleden İsrail'den bile medet ummuşlardır" dedi.
Samandağ Ak Parti İlçe Konferans Salonunu dolduran kadınlara hitap eden AK parti Samandağ İlçe Başkanı Metin Canbolant, "Anayasa Mahkemesi hukuku çiğnemek suretiyle pakette yer alan bazı maddelerde kısmi iptal kararı vermiştir. Bu kısmi iptale rağmen referanduma gidileceğini ve vesayetçi, statükocu millete tepeden bakan zihniyete geçit vermemek adına tüm duyarlı vatandaşları evet oyu kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü evet demek bu ülkede barışa, kardeşliğe, işe, aşa özgürlüğe evet anlamındadır, bunun içindir ki bu ülkeye, bu halka sevdalı siyasi görüşü ne olursa olsun evet demeli" şeklinde konuştu