Genç'i dolandıran çete yakalandı

Aralarında Kamer Genç'in de bulunduğu çok sayıda vatandaşı iş bulma ve Yargıtay'da iş takibi vaadiyle dolandırıan çete çökertildi


ANTALYA - Polisin yedi ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aralarında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in de bulunduğu onlarca kişiyi iş bulma ve Yargıtay’daki davalarda yardımcı olma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen dokuz kişi yakalandı.
Antalya Adliyesi’nde görevli bazı hâkim ve savcılar, kendilerini telefonla arayıp, Yargıtay Ceza Dairesi’nde hâkim ve savcı gibi tanıtan kişilerin, kentte görülen bazı davalarla ilgili bilgi sorması ve akıbetiyle ilgili bilgi istemesi üzerine durumdan şüphelenip soruşturma başlattı. Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takibe geçerek olayı aydınlattı.
Elebaşılığını ‘Başkan’ lakaplı Fehmi T.’nin yaptığı suç örgütünün, kendilerini Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı, hâkim, savcı, işadamı gibi tanıtıp, yakınları tutuklu olan kişilere yardımcı olma, tahliye etme, beraat ettirme gibi vaatlerle para aldıkları ve bu yöntemle dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Üç ay süren takibin ardından 30’un üzerinde şikâyetçisi bulunan şüphelilerin yüzlerce kişiyi bu yöntemle dolandırdığı, dolandırdıkları kişiler arasında Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in de bulunduğu belirlendi. Polis dün sabah Antalya, İstanbul, Kastamonu, Mersin, Bursa, Kütahya ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Bir rezidansta sevgilisiyle birlikte yakalanan Fehmi T.’nin yanı sıra, Antalya Barosu avukatlarından S.F.M. ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal S.’nin de aralarında olduğu toplam dokuz kişi gözaltına alındı. Avukat M.’nin ofisinde arama yapan polis, şüphelilerin sahte sözleşmeler düzenlediğini belirledi. İş bulacaklarına dair sözleşme düzenleyip para alan örgüt üyelerinin, iş bulunmadığı takdirde parayı iade edeceklerini taahhüt ettikleri ortaya çıktı. 

Üç ayda 500 bin lira dolandırdılar
Üç ayda, iş bulma vaadiyle 500 bin TL dolandırdıkları belirlenen örgüt üyeleri, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sorgulanacak. Şüpheliler, sorgularının ardından ‘silahlı suç örgütü kurmak’, ‘silahlı tehdit’, ‘iş bulma vaadiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.
Milletvekili Kamer Genç’i iki yıl önce telefonla arayıp, kendisini GAF Holding’in patronu Muharrem Koca olarak tanıtan kişi, “Konuşmalarınızda sürekli Tunceli’deki işsizlikten yakınıyorsunuz. Çok etkilendim. Bu çabanıza destek olmak istiyorum. Şirketimin Fransa’da aldığı işler var. Oraya Tunceli’den de 30 işçi göndermek istiyorum” dedi. 

Genç dolandırıldığını nasıl anladı?
Genç yurtdışına gidecekleri belirleyerek, 330’ar TL pasaport parası verdi, daha sonra da işlemlerin tamamladığını söylemek için Muharrem Koca olduğunu söyleyen kişiyi aradı. Ancak Koca’nın sekreteri olduğunu söyleyen Sibel adlı kadın, sağlık raporları ve işlemler için kişi başı 225’er TL istedi. Bunun üzerine verilen banka hesabına istenen parayı yatıran Genç, paraların T. soyadlı bir kişinin adına yatırıldığını ve hemen çekildiğini görünce dolandırıldığını anlayıp şikâyetçi oldu.

Radikal