Erdoğan, Bosna Hersek’e gidiyor - POLİTİKA

Başbakan 11 Temmuz’ta Srebrenica katliamının 15. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenlerine katılacak



Başbakan 11 Temmuz’ta Srebrenica katliamının 15. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenlerine katılacak
Başbakan Erdoğan,  Bosna-Hersek ve Sırbistan’ı ziyaret edecek. Erdoğan Bosna-Hersek’te 11 Temmuz günü Srebrenica katliamının 15. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenlerine katılacak ve Bosna-Hersekli yetkililerle çeşitli görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan, 12 Temmuz’da ise Sırbistan’a geçerek resmi bir ziyaret yapacak. Başbakan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve Başbakan Mirko Cvetkoviç ile Belgrad’da görüşecek. Sancak bölgesini ziyaret edecek olan Erdoğan, Yeni Pazar’da Türk Kültür Evi’nin açılışını yapacak, Sancak belediye başkanları ve Boşnak bakanlarla temaslarda bulunacak.


 BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN

Erdoğan’ın bu iki günlük teması 24 Nisan 2010 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Üçlü Balkan Zirvesi” sonunda yayınlanan “İstanbul Deklarasyonu”nda bildirilmişti. Ziyaretlerin, Türkiye’nin Balkanlar’da barış, istikrar ve refahın pekiştirilmesine yönelik çabalarına ivme kazandıracağı düşünülüyor.

KADINLARLA BULUŞACAK

‘’Dolmabahçe Buluşmaları’’ devam edeceğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Hüseyin Çelik, Başbakan’ın 18 Temmuzda başkanı kadın olan ve kadınlarla ilgili faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriile bir araya geleceğini söyledi. 

Acı gününde yalnız bırakmadılar: Başbakan Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın kardeşi ve danışmanı Mücahit Arslan’ın amcası Hasan Arslan’ın cenazesine katıldı.  Cenaze namazında Başbakan Erdoğan, İhsan Arslan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın arasında saf tuttu.  

 

Star Gazete