Efes Ve Bergama Kulisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr

Efes Ve Bergama Kulisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, "Kültür ve Turizm Avrupa â€" Akdeniz Kültürlerarası Köprüler" toplantısı için İzmir'de bulunan UNESCO ekibini tarihi Havagazı Fabrikası'nda ağırladı. Türkiye ve İzmir tarihi hakkında heyetteki yetkililere bilgi veren Dr. Sırrı Aydoğan, Efes ve Bergama'nın mutlaka UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması gerektiğini vurguladı.
Dünyanın 7 Harikası'ndan birisi olan Artemis Tapınağı'nı barındıran Efes ile döneminin sağlık merkezi Bergama'nın tanıtılması ve UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınması için "Kültür ve Turizm Avrupa â€" Akdeniz Kültürlerarası Köprüler" toplantısının düzenlendiğini hatırlatan Dr. Aydoğan, iki kentin de listeye alınmasının önemine değindi. Dr. Sırrı Aydoğan, "Böyle bir uluslararası toplantının İzmir'de yapılması çok önemli. Efes ve Bergama'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alması konusunda hiçbir çekincemiz yok. Tarihi zenginlik açısından bakıldığında, tüm Anadolu dünya kültür mirası konumunda. Buradaki heyetle görüşmelerimiz de oldukça olumlu ve başarılı" diye konuştu.
UNESCO Kültürlerarası Avrupa-Akdeniz Merkezi Başkan Yardımcısı Şehnaz Yılmaz, toplantı sayesinde bir ilki gerçekleştirdiklerine değinerek, başta İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) olmak üzere organizasyona destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.
NE DEDİLER ?
Christos Kanakakos (Sparta Belediye Başkan Vekili): "Özellikle konukseverliğinizden çok etkilendik. İzmir doğru yolda. Ben de herkesi tarihi Sparta kentine davet ediyorum."
Maria-Ekaterini Papachristopoulou-Tzitzikosta (UNESCO Yunanistan Milli Komitesi Başkanı): "Dünya Kültür Mirası listesinde yer almak ülkelerin kararıdır ve bu yönde çalışmalar yaparlar. İzmir'de her şey çok güzel gidiyor; Belediye, Valilik, Avrupa-Akdeniz Merkezi Başkan Yardımcısı Şehnaz Yılmaz tanıtım için oldukça çalışıyorlar. Çok güzel bir başlangıç yapıldı."
Prof. Dr. Marina Giorgadze (Gürcistan / Batum Shota Rustaveli Üniversitesi İnsanlık Fakültesi Dekanı): "Burada olmaktan ve bu kültürlerarası diyaloğa katılmaktan dolayı çok mutluyum."
Grazia Rendo (Film yapımcısı â€" İtalya): "İzmir'de olmak çok güzel. İzmir önceden hayal edemeyeceğimiz kadar fantastik, güzel, modern bir şehir. Ülkeler birlikte diyalogla birbirlerinde değişim yaratabilirler; sosyal, ekonomik, sanatsal her anlamda çok kültürlü işbirliği yapmak aynı zamanda bir sorumluluktur."
Prof. Dr. Titika Stassinopolos (UNESCO Kültürlerarası Avrupa- Akdeniz Merkezi Başkanı): "Öncelikle tebrik etmek istiyorum. Dünyaya kollarınızı açtınız, bu çok büyük bir karar. Siz dünyayı kucakladığınızda en iyi dilekler ve sonuçlar mutlaka size gelecektir. Başarılar diliyorum ve bunu başaracağınızı biliyorum."