Davutoğlu Konya'dan referandumda 'yüzde 100 evet oyu' istedi

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin teşkilat toplantısına katıldı. Davutoğlu,

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin teşkilat toplantısına katıldı. Davutoğlu, "Referandumda Konya'dan yüzde 100 destek bekliyoruz." diyerek parti teşkilatlarından bu amaç doğrultusunda çalışmalarını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Ali Öztürk, Ayşe Türkmenoğlu, Muharrem Candan, Hüsnü Tuna, Orhan Erdem, Kerim Özkul, İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, eski il başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın

kendisini dinlendirdiğini söyledi. Konuşmasında Türk dış politikasının son yıllardaki konumunu da değerlendiren Bakan Davutoğlu, eskiden yüzüne bakılmayan Türkiye'nin bugün dünyada hatırı sayılır bir ülke olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Gittiğimiz pek çok ülkede büyük bir ilgi ile karşılanıyoruz. Türkiye'nin dünya için öneminin ve gördüğü saygının artması için hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor." dedi.

Parti teşkilatını diri ve heyecanlı gördüğünü belirten Davutoğlu, teşkilatın bu heyecanını referandum ve sonraki seçime kadar sürdürmesini istedi. Referandumun Türkiye için büyük bir fırsat ve dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, Türkiye'nin daha geniş hak ve özgürlüklere, sivil demokrasiye ve bağımsız yargıya kavuşabilmesi için herkesin referandumda "evet" oyu kullanması gerektiğini kaydetti. Davutoğlu, "Referandumda Konya'dan yüzde 65-70 değil yüzde 90, yüzde 100'lük destek bekliyoruz. Konya'ya ve Konyalıya da yakışan budur. Referandumda oylanacak olan AK Parti'nin paketi ya da anayasası değil, tüm Türkiye'nin Türk halkının anayasasıdır, geleceğidir. Oy kullanırken buna göre davranmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda artan terör olayları üzerine olağanüstü hal ilan edilmesi çağrılarına da değinen Bakan Davutoğlu, "Türkiye büyük bir gelişme içinde. Tüm gözler Türkiye'nin üzerinde. Bu saattten sonra OHAL Türkiye'ye, bu halka yakışır mı?" diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı, soru-cevap bölümü ve Davutoğlu'nun davetli ve katılımcılarla tek tek konuşup fotoğraf çektirmesi ile son buldu.