Cudi Dağı'na Askeri Sevkıyat

Güvenlik güçleri Şırnak'ta Cudi Dağı'ndaki terörist hedeflere yönelik kara operasyonu başlattı. Irak sınırına ise sivil kamyonlarla mühimmat sevkıyatı yapıldı.

Cudi Dağı'na Askeri Sevkıyat
Şırnak ve sınır boyundaki operasyonlar devam ederken Akçay Tugay Komutanlığı'ndan Cudi Dağı'da takviye birlik gönderildi. Akçay Tugayı ve Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan bu sabah erken saatlerde çıkan sivil minibüsler Cudi Dağı'na yöneldi.
Mehmetçiklerin Irak sınırında ve Cudi Dağı'nda sürdürdüğü kara operasyonlarını takviye etmek üzere Skorsky tipi helikopterler operasyon bölgelerine jandarma özel harekat timleri indirdi. Kasrik ve Kumçatı'daki birliklerinden çıkan askerler de zırhlı araçlar ve sinyal karıştırıcı jammer araçları eşliğinde olası terör tuzaklarına karşı mayın taraması yapıyor.
Şırnak'ın Cizre ilçesinden Silopi ilçesine bu sabah saatlerinde sivil kamyonlarla mühimmat sevkıyatı yapıldı. Sevkıyatın güvenliğini jammerların ve zırhlı araçların sağladığı görüldü. Sevkıyatın yanı sıra Cudi Dağın'daki stratejik noktalara tankların yerleştirildiği ve terör örgütü PKK'nın geçiş noktalarının bu mevzilerden kontrol altına alındığı bildirildi.