Avrupa tecrit defterini kapadı

AVRUPA Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi, 26-27 Ocak 2010 tarihlerinde Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'nde yaptığı incelemeye ilişkin raporunu yayımladı. Raporda, t...




AVRUPA Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi, 26-27 Ocak 2010 tarihlerinde Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'nde yaptığı incelemeye ilişkin raporunu yayımladı. Raporda, terör örgütü başının tutukluluk koşullarının önceki ziyarete göre önemli ölçüde iyileştiği belirtildi. Bu kişinin diğer tutuklularla görüştürüldüğü ve faaliyetlere katılabildiği ifade edildi.
Komite raporunda, Öcalan'ın avukatları ve ailesinin adaya gidiş gelişlerinin kolaylaştığını belirtti. Mahkumların hücre dışı faaliyet saatlerinin uzatılması ve kendi aralarında temas kurabilmelerine olanak sağlanması da memnuniyetle  karşılandı.  Raporda Öcalan'a bir televizyon tahsis edilmesi ve ailesiyle zaman zaman telefonda konuşmasına izin verilmesi tavsiye edildi.
Öcalan'ın sağlık durumunda da iyileşme görüldüğü ifade edildi. Komite, Öcalan'ın psikolojik durumunda da önemli iyileşme tespit etti.

Yalan ortaya çıktı
DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesinin 'terör örgütü başının tecrit edildiği' yönündeki iddialarla ilgili olarak yayımladığı raporun, tecrit iddialarının asılsız olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti.
Açıklamada, ziyaretin ardından komitenin hazırladığı rapor ve buna Türk hükümetinin verdiği yanıtların Türk hükümetince verilmesinin ardından bugün yayımlandığı belirtildi.  Açıklamada 'Tecrit iddialarına kesin bir yanıt oluştu. Bu iddiaların asılsız olduklarını açıkça ortaya kondu' denildi.


Akşam