15 Temmuz'da buluşalım

AKP Merkez Yürütme Kurulu, dün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan kararları genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik açıkladı. Çelik, Başbakan'ın liderlere...



AKP Merkez Yürütme Kurulu, dün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan kararları genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik açıkladı. Çelik, Başbakan'ın liderlere mektup göndererek, kendisi için uygun olan 14 ya da 15 Temmuz tarihlerinde görüşeceğini aktardı. Erdoğan'ın talebi sadece CHP'ye ilettiğini vurgulayan Çelik, 'Başbakan terörden nemalandıklarını düşündüğü partilere gitmeyecek' dedi.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşme koşullarını eleştiren Çelik, 'Kapıları kapatan ve nezakete sığmayacak şekilde şartlar ileri süren partilere Başbakanımız ziyarette bulunmayacaktır' dedi. Çelik, Kılıçdaroğlu ile görüşmenin CHP grup salonunda gerçekleştirilmesinin arzu edildiğini ifade etti. Parlamento dışındaki partilere de mektup gönderildiğini kaydeden Çelik, 'Ziyaretlerin de ilgili partilerin genel merkezlerinde yapılabileceğini söyledi.
Çelik, referanduma ilişkin fiili kampanya sürecine 5 Ağustos'ta başlayacaklarını da açıkladı. Erdoğan'ın temmuz ayında da bazı programları olabileceğini dile getiren Çelik, 'Hangi illere gidileceği ile ilgili takvim belirlenecek ondan sonra açıklanacak' dedi.
'YARGIYI KUŞATMIYORUZ'
Çelik, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in anayasa paketiyle ilgili yargının kuşatıldığı eleştirilerine de karşı çıkarak, 'Yargıya cephe almak, yargıyı siyasetin vesayeti altına sokmak gibi iddialar anlamlı geliyor mu? Yargı bizim yargımız, yargı mensupları bir siyasi parti mensubu gibi konuşmamalı. Yargıya gözümüz gibi bakarız' dedi.
Akşam