Zürih'teki buluşmaya ait görüntüler

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliği gidermek için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün İsviçre'nin Zürih kentinde İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'le gizlice buluştu.

Zürih'teki buluşmaya ait görüntüler
  Bu buluşma gemi baskınından sonra iki ü ; lke arasında bakan dü ; zeyinde yapılan ilk yü ; z yü ; ze gö ; rü ; şme olurken , İsrail ' de kriz yarattı . Gizli gö ; rü ; şmenin temeli Davutoğlu ' nun da katıldığı geç ; en pazar gü ; nü ; Toronto ' daki Erdoğan-Obama zirvesinde atıldı . Obama , ABD ' nin bö ; lgedeki iki mü ; ttefiki arasında yaşanan kriz sü ; recinden rahatsız olduğu mesajını verdi . Gizlice ö ; zel bir uç ; akla Tü ; rkiye ' den Zü ; rih ' e giden Davutoğlu , Ben Eliezer ' le 2 . 5 saat sü ; ren bir gö ; rü ; şme yaptı . Davutoğlu Tü ; rkiye ' nin şartlarını yineledi . İsrail Başbakanlığı yaptığı aç ; ıklamada gö ; rü ; şmenin &ldquo ; gayri resmi&rdquo ; dü ; zeyde olduğunu ve gö ; rü ; şme talebinin Tü ; rkiye ' den geldiğini duyurdu .

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ise gizli buluşmayla ilgili yaptığı aç ; ıklamada , Başbakan Netanyahu tarafından otoritesinin sarsıldığını sö ; yledi . Aç ; ıklamada , &ldquo ; Dışişleri Bakanı , bu olayın Dışişleri Bakanlığı ' nın bilgisi dışında olmasını ç ; ok bü ; yü ; k bir ciddiyetle ele almaktadır . Bu kabul edilebilir davranış normları ç ; erç ; evesinde bir hakarettir ve Dışişleri Bakanı ile Başbakan arasındaki gü ; vene indirilmiş bü ; yü ; k bir darbedir&rdquo ; denildi . İsrail Başbakanlığı ise bilgilendirilmenin &ldquo ; teknik sebeplerden&rdquo ; dolayı yapılamadığını ö ; ne sü ; rdü ; .