Yunanistan'dan Ege'ye İlk Charter

Yunanistan ile Türkiye arasında vizesiz geçişle ilgili çalışma ve çabalar sürerken, Yunanlı turistler beklenenin aksine deniz yoluyla değil, hava yoluyla geldi.

Yunanistan'dan Ege'ye İlk Charter
  Yunanistan ' dan Ege ' ye ilk charter seferi , Selanik ' ten İzmir ' e düzenlendi . Kuşadası ' nda faaliyet gösteren Nilüfer Turizm ile Selanik ' te faaliyet gösteren Silver Holiday ' s isimli turizm şirketlerinin ortaklığıyla düzenlenen tur kapsamında ilçeye gelen 142 Yunanlı turist , Kuşadası ' ndaki Onura Otel ' e yerleşti . Ege ' ye uçakla gelen ilk Yunanlı turist grubu , Adnan Menderes Havalimanı ' na indikten sonra tur programı çerçevesinde önce Bergama ve Foça ' ya gitti . 5 günlük tatil programının ilk gününde Bergama Antik
Kenti ' ni gezen ve Asklepion ' da fotoğraf çektiren grup , daha sonra Foça ' ya geçti . Tatil programının ikinci gününde Urla , Çeşme ve Alaçatı ' ya gidecek Yunanlı grubun , üçüncü gün Afrodizyas ve Pamukkale , dördüncü gün İzmir , beşinci gün ise Efes ve Meryemana gezisine çıkacağı açıklandı .
Yunanistan ' dan bu yıl ilk kez başlattıkları charter seferlerinin yaz sonuna kadar iki kez daha düzenleneceğini açıklayan Nilüfer Turizm Operasyon Müdürü Nafia Demircan Kumaş , önümüzdeki yıl sayıyı daha da arttıracaklarını ve daha çok sefer düzenleneceğini söyledi . Selanik ' te çeşitli televizyon ve gazetelerde Kuşadası ' nın reklamını yaptıklarını kaydeden Kumaş , " Kuşadası , İzmir ve bölgeyi Selanik ' te büyük oranda tanıttık . İki sefer düzenleyecektik , ancak gördüğümüz yoğun ilgi nedeniyle üçüncü seferi
koyduk . Kış sezonunda Kasım , Aralık , Ocak , Şubat ve Mart aylarında özellikle yaşlı turistler için yeni turlar düzenleyeceğiz . Önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren de özellikle üniversite öğrencilerini mezuniyet programları çerçevesinde Kuşadası ' na getirmek istiyoruz " dedi .
Nilüfer Turizm ile ortaklaşa düzenledikleri turla Kuşadası ' na gelen Yunanlı turistlerin Kuşadası ' nın iklimini çok beğendiklerini açıklayan Silver Holiday ' s Turizm Genel Müdürü Stefanos Hajimanolis ise şöyle konuştu :
" Ege ' nin iklemi Yunanistan iklimine çok benziyor . Alışveriş ve eğlence imkanları Kuşadası ' nda fazla . Ayrıca başta İzmir , Efes , Meryemana , Bergama , Didim ve Milet gibi önemli antik kentler Kuşadası ' na yakın . Bu yüzden konaklama için Kuşadası ' nı tercih ettik . Müşterilerimiz de ilk gün Bergama ve Foça ' yı çok beğendi . Beş günlük tur süresini ileride yedi güne çıkaracağız . "