Vatso'dan Kobi'ler İçin Destek Girişimi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bölgedeki KOBİ'lerin yaşadığı finans sorunun çözümü, yeni ve uygun desteklerin sağlanması için Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü KOBİ Bankacılığı Daire Bölüm Müdürü Vecdi İnanır ile görüştü

Vatso'dan Kobi'ler İçin Destek Girişimi
  Van Ticaret ve Sanayi Odası ( VATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu , bölgedeki KOBİ ' lerin yaşadığı finans sorunun çözümü , yeni ve uygun desteklerin sağlanması için Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü KOBİ Bankacılığı Daire Bölüm Müdürü Vecdi İnanır ile görüştü .
Van Ziraat Bankası Bölge Başkanı Serdar Bulut ile birlikte VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ' nu ziyaret eden Vecdi İnanır , banka olarak amaçlarının bölgede zor durumda olan KOBİ ' lere yeni destekler sağlamak olduğunu belirtti . Türkiye ' de ekonominin canlanmasının KOBİ ' lerin ayakta durmasına bağlı olduğunu dile getiren İnanır , " Özellikle bu bölgede KOBİ ' lerin mutlaka yaşaması gerek . Finans sorunlarından dolayı KOBİ ' lerin kapanması ülkemiz ekonomisi için iyi bir durum değildir " dedi .
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise bölgede bulunan işletmelerin tamamının küçük ve orta boy işletmeler olduğunu belirterek , " Ancak üzülerek söylüyorum ki KOBİ ' lerimiz işletme sermayesi nedeniyle kapanma ile karşı karşıyadırlar . Ancak yıllardır dile getirdiğimiz bir konu var . Bankalar buradaki işletmelere gerekli önemi ve desteği vermiyorlar . Bu bölgenin kalkınması ve ekonomik canlanma ülkemiz için çok önemlidir . Tüketen bir toplumdan çıkmak için üretmeliyiz . Ancak üreticileri destekleyen bir bankacılık sistemi maalesef yok . Banka şubeleri bu konuda inisiyatif kullanamıyorlar . Sorunsuz bir işletmeye herkes destek sağlar . Önemli olan , zor durumdaki işletmeyi ayağa kaldırmaktır . Biz bu konuda çok büyük çaba veriyoruz " dedi .
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu , VATSO olarak üyelere yönelik düzenledikleri eğitim programlarına bankaların destek vermesi gerektiğini de belirterek " Yaptığımız eğitimlerde sizlerinde desteğini bekliyoruz . Özellikle KOBİ ' lere vereceğiniz destek programları hakkında üyelerimizi bilgilendirirseniz , işletmelerin kredi kullanma bilgileri artmış olacak " ifadesini kullandı .